dijous, 4 de juliol de 2013

SOLS 3 PERSONES VOLEN COMPRAR PLACES DE L’APARCAMENT D´ALGEMESÍMés Algemesí: “El Partit Popular ha estafat al poble d’Algemesí gastant directament més de 900.000€ de l’Ajuntament en el projecte i 5’5 milions d’euros de la Generalitat en un projecte que ningú demanava”. Ahir concloïa el termini per presentar sol·licituds de compra d’alguna de les 106 places que posava a la venda l’Ajuntament. Sols 3 persones han presentat la sol·licitud i la documentació per adquirir alguna d’aquestes places.
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, al voltant d’un centenar de les places quedaran sense vendre, places que deurà d’assumir el seu manteniment l’ajuntament.

Esta és la segona vegada que els places es posen a la venda. En gener de 2012 ja es posaren a la venda sols per als resident sense que cap resident comprara cap.
Segons explica Bermúdez, fa any i mig es veneren zero places i en aquesta ocasió possiblement no passaran de 6 o 8 en el millor dels casos. “Novament el poble d’Algemesí dona l’esquena a un projecte faraònic dels popular i un projecte personal i personalista del Sr Alcalde que no feia cap falta”.

Josep Bermúdez
Per a l´Agrupació Local, la construcció del pàrquing amb diners públics ha estat una constant del populars al llarg i ample del País Valencià i, en la majoria de casos, ha implicat una ruïna per a les arques públiques i un benefici econòmic per als seus amics empresaris i constructors. Algemesí no ha estat cap excepció.
Per a Més Algemsí, el projecte emblemàtic popular de 2007 encadena fracàs rere fracàs. “El govern popular s’havia posat com a objectiu vendre ara un gran nombre de places per poder mostrar que sí que feia falta”. En aquesta ocasió havien contractat amb una empresa la informació i promoció de la venda de les places. Durant un mes ha estat instal·lada una caseta informativa a la plaça per promocionar-la, cosa que ha costat al contribuent uns 6.000€. Novament dilapida inútilment i alegrement els diners públics per interessos merament partidistes.
Més Algemesí lamenta que “el Partit Popular ha estafat al poble d’Algemesí gastant directament més de 900.000€ de l’Ajuntament en el projecte i 5’5 milions d’euros de la Generalitat en un projecte que ningú demanava. Han enganyat descaradament al poble d’Algemesí amb un projecte que deien que era a “cost zero” quan en realitat s’han gastat 6’4 milions d’euros de diners públics en 212 places de les quals no es vendran més que 6 o 8. No oblidem que els resultats de la planta de rotació són igualment nefast, ja que pel moment sols s’ingressen uns 24€ diaris de mitja per una obra de 6’4 milions”.
Segons el portaveu de Més Algemesí, “aquest és ja l’enésim fracàs d’un projecte ”estrella” que l’únic que fa en realitat és estrellar-se”.
Al darrer plenari el Sr Alcalde justificava la seua decisió indicant que hi havia un pla de mobilitat que aconsellava tal construcció. Per a Bermúdez “era un estudi que va ser encarregat per tal que arribara a les conclusions que els polítics volien”. Algemesí compta ara amb un pàrquing que ningú volia i que li costa diners al contribuent. Sols el manteniment anual de les places que no s’han venut li costarà al contribuent uns 15.000€. El dèficit de la segona planta del pàrquing estarà pels 60.000€ anual. I això durant 20 anys. I ara per ara sense Mercat, que era el que havien promès.
Més Algemesí considerà que el Partit Popular ha comés un frau electoral en tota regla ja que no ha complert res del que havia dit. Les seues decisions han perjudicat greument els interessos municipals malbaratant diners en una obra que no feia falta. A més ha hipotecat el futur econòmic del poble obrint el pàrquing.
Per a l´agrupació local, la persona que ha pres totes aquests decisions no està legitimada políticament per continuar dirigint l’Ajuntament i per ètica política i personal deuria abandonar el seu càrrec. “En gener de 2012 ja demanàrem la dimissió del Sr. Alcalde per aquell fracàs. En aquesta ocasió considerem que ha de ser el propi Sr Alcalde qui reconega en primer lloc el fracàs global del projecte, qui demane perdó pel malany fet al poble d’Algemesí en aquest tema i qui, motu proprio, abandone el seu càrrec. Un gest d’aquest tipus el reconciliaria amb el poble d’Algemesí. Amb un fracàs d’aquesta magnitud aferrar-se al càrrec no és acceptable. El Sr Alcalde que ve de l’empresa privada sap que en qualsevol empresa el responsable d’aquesta desfeta seria automàticament destituït”. Més Algemesí li demana, que opte per l’eixida més digna per ell i que abandone l’alcaldia deixant pas a un altre membre de l’equip de govern.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada