dimecres, 31 de juliol de 2013

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA DE BENIFAIÓ PER LA REDUCCIÓ DE LES TAXES JUDICIALS ALS AGRICULTORS.


El 20 de novembre de 2012 es va publicar al “Boletín Oficial del Estado”:
Ley 10/2012, de 20 de noviembre, por la que se regulan determinadas tasas en el ámbito de La Administración de Justicia y del Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses.
Segons l´agrupació socialista de Benifaió, amb aquesta llei es pretenia que la justícia fora mes eficaç, però el que s´ha vist es que per culpa de l’increment de les taxes judícials
s´han vist injustícies en alguns sectors de la població. Nosaltres pensavem que un d’ells podria ser l’agrari.

El Grup Municipal Socialista i el seu membre al Consell Agrari Municipal ha estat fent un seguiment de com podia afectar aquesta llei als agricultors parlant amb la gent del sector per aquesta sospita. Ja La Unió de Llauradors i Ramaders va manifestar les seves inquietuds el 22 de novembre de 2012 on comenten que, “aquesta llei provocarà que els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana desisteixen de emprendre accions judicials en cas de impagament en la venda de les seves collites o ramat i beneficia directament a aquelles persones o empreses que deixen de pagar les mateixes”.
Segons la Unió de Llauradors i Ramaders, amb l’espectacular increment de les taxes molts agricultors els llauradors no aniran als tribunals perquè en molts casos no els compensarà. Per tant es crearà una injustícia perquè es formaran dos categories, els que puguen o no pagar-les.
També La Unió lamenta que, en els casos més comuns d'impagaments de collites, es beneficia clarament a l'empresa que trenque unilateralment el pacte entre les dues parts, ja que en molts casos l'agricultor desistirà d'iniciar accions legals per defensar els seus legítims drets pel cost elevat del procés, que s'uneix a la pèrdua dels ingressos com a conseqüència de l’ impagament.
També es podrà donar el cas d'empreses que paguen la collita mitjançant pagaré o una altra forma de pagament similar i que l'agricultor a l'hora d'anar a cobrar comprove que no hi ha fons. La reclamació judicial, en aquest cas, també suposarà el pagament d'una taxa que si la quantitat de collita a cobrar és poca, no li va a compensar.
Però va ser l’última nota de premsa de AVA-ASAJA on constaten que, “Els serveis jurídics d'AVA-ASAJA constaten que des de l'aprovació d'aquestes noves disposicions legals per part del Govern, ja fa set mesos, la presentació de reclamacions davant la Justícia per part dels agricultors afectats per l' impagament dels seus productes ha patit una dràstica disminució de més del 50% respecte al període immediatament anterior a l'entrada en vigor de les taxes.”
El membre al Consell Agrari del Grup Socialista de Benifaió va presentar una proposta verbal a la reunió del Consell on s’instara al Ministeri de Justícia a reduir aquestes taxes “perquè s’està fent una injustícia amb el sector, i que aquesta estiguera recolzada per tots els membres del Consell i els Grups Municipals”.
Aquesta proposta va ser acceptada pel Consell i al Ple Ordinari del 25 de juliol va ser aprovada per tots els grups polítics.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada