dimarts, 2 de juliol del 2013

EL PSOE DE CULLERA DENÚNCIA DEFICIÈNCIES EN EL SERVICI DE SOCORRISME


Mayor: “les deficiències posen en perill el bon funcionament del servei, la seguretat dels usuaris i el bon nom de les nostres platges”.

 El passat 9 d'abril l´Ajuntament va procedir a la privatitizació del servei d'Asistència en Postes, Ambulància asistencial, Salvament, Socorrisme i Servici de Platges Accesibles en les Platges de Cullera, mitjançant un contracte de servicis a l'empresa GEST-KAL XXI S.L.
Segons el portaveu municipal del grup socialista de Cullera, Jordi Mayor, “ El passat Ple del mes de Juny, el nostre grup ha fet públiques algunes de les deficiències que a hores d'ara encara no s'han resolt per part de l'empresa, posant en perill el bon funcionament del servei, la seguretat dels usuaris i el bon nom de les nostres platges”.

El grup socialista de Cullera ha sol·licitat a a l´Ajuntament que exigisca la correcció de les deficiències i procedisca a les sansions que estime convenient per tal de defensar els interessos municipals i el bon funcionament d'aquest servici.
Entre les deficiències detectades el grup socialista de Cullera lamenta que l'empresa adjudicatària del servici inicia amb retard la prestació del mateix.
Segons explica el portaveu socialista a través d’un comunicat l'empresa no fa els exàmens de salut als treballadors i treballadores, i “quan el representant de la mateixa va informar sobre les revisions mèdiques va dir que s'havien de fer necessàriament a Alacant, amb el perjudici que aquest desplaçament suposa per als treballadors”.
Altra de les deficiències denunciades per l’agrupació local fa referència a què la plantilla ha estat sense embarcació per a realitzar el servici durant Setmana Santa, i sense llanxa durant tres dies al mes de juny. A més, segons denuncien des de l’agrupació, la llanxa actual no reunix les condicions per a realitzar el servici, ni pel que fa a dimensions, ni a la subjecció del dipòsit de gasolina, ni té el sistema de seguretat "home a l'aigua", per tant es compromet doblement la seguretat dels tripulants i dels banyistes. El motor es de 40 cv, 4 metres d'eslora i 1,70 de mànega, quan en el plec figura que ha de ser de 150cv, 6 metres d'eslora i 2,50 de mànega.
Pel que fa als materials necessaris per a les cures i la correcta funció dels socorristes, l’agrupació socialista lamenta en el seu comunicat que l'empresa contractada per al servici no aporta els materials necessaris per a realitzar totes les cures (gases, amoniac, crema cortisona, betadine, aigua oxigenada, etc.) a tots els punts d'atenció al públic del servei de SOS. S’ha donat el cas de no poder realizar alguna cura, havent de derirvar al banyista al centre de salut. Segona l´agrupació local, l'empresa tampoc aporta els materials de qualitat necessaris per prestar la correcta funció de vigilància de platges, com ara xiulets o prismàtics.
El portaveu socialista lamenta en el seu comunicat que la principal posta sanitària, situada en la platja de l'Oasi, es va quedar sense servei mèdic durant la segona quinzena del mes de juny. “Després de dies sense metge, l'empresa va aportar infermers per a realitzar les tasques pròpies d'un metge”.
La agrupación socialista denúncia retrasos en el pagament de la nòmina dels treballadors, segons explica Major, “la primera nòmina dels treballadors, de sols uns pocs dies de Setmana Santa, l'abonen amb retard. I molts dies després de la data correcta de pagament de la segona, els treballadors encara no l'han cobrada”.
En quan als vehicles, el d'intervenció ràpida que figura com a obligatòri en el plec de condicions, no reuneix les característiques pròpies, ja que ni tan sols es un 4x4, es tracta d'un furgoneta. L'empresa fa figurar en el contracte que es disposarà de 6 vehicles més a disposició del servici.
Pel que fa a informació per als usuaris i banyistes l’agrupació socialista ha detectat que no es disposa dels cartells informatius de seguretat: (perill meduses” i “Prohibit banyar-se en 50 metres-zona corrents) que figuren com a obligatòris en el plec de condicions.
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada