dimecres, 26 de juny del 2013

L’ABOCADOR QUE PROJECTA GUADASSUAR ÉS UNA TEMERITAT



 Vistes les al·legacions que presenta el president de la Comunitat de regants del Xúquer contra l’autorització ambiental integrada per a la construcció de l’Abocador previst al terme de Guadassuar, l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, pensa que és indubtable que constitueix una “temeritat” absoluta executar el projecte en la ubicació que es pretén.
Segons Martínez, No sols el president del Consorci (i alcalde de Guadassuar) serà el responsable del que puga ocórrer, sinó que també ho seran tots els alcaldes dels pobles de la comarca que han votat a favor del projecte i que, conscients del problema de greu perill de contaminació dels aqüífers dels què beuen els seus veïns, mantenen eixa decisió.

Per a Robert Martínez és ineludible prendre una decisió en el Consorci de suspendre l’execució de l’acord de modificació de contracte de concessió de gestió de la zona, en tant no quede clar que l’emplaçament triat per a ubicar l’Abocador és correcte i segur.
Segons afirma l´alcalde de l´Alcúdia, queda clar que els “Secuaces” – com va qualificar el president del Consorci als representants municipals de l’Alcúdia que han impugnat eixe acord en els tribunals- no són els que votaren en contra del projecte (alcaldes i representants municipals de la major part dels ajuntaments de la comarca), sinó que a la vista dels fets, s’hauria d’incloure en eixe conjunt també als responsables de la Sèquia reial del Xúquer.
Els ajuntaments i col·lectius socials oposats al projecte ,reiteren al senyor Ribera una invitació per a repensar el despropòsit en què pretén “embarcar” a la Comarca. Segons Martínez, “el que cal és analitzar seriosament les alternatives d’ubicació d’eixa instal·lació en el conjunt de la Comarca, no guiar-se per criteris exclusivament de benefici econòmic per als seus propis interessos”.
Martínez lamenta que el senyor Ribera “confon la discrepància raonada amb l’insult”. Cal reclamar al PP comarcal que porte a reflexió al senyor president del Consorci i que l’inste a reconsiderar la seua decisió, perquè les conseqüències del desficaci ambiental que pot generar eixa actuació, les pagarem tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada