dijous, 13 de juny del 2013

LA POLICIA LOCAL D’ALZIRA REALITZA UNA CAMPANYA CONTRA LES DISTRACCIONS AL VOLANT



 La Policia Local d’Alzira ha dut a terme una nova campanya intensiva de vigilància i control de les infraccions que generen distraccions en la conducció. Una campanya que s’ha desenvolupat en coordinació amb la realitzada per la Direcció General de Trànsit.
Esta campanya té com a finalitat la conscienciació dels perills que suposen les distraccions al volant, ja que són una de les principals causes dels accidents de tràfic.

Les raons per a realitzar esta campanya són evidents atés que, l’any 2011, en un 39% del total d’accidents a Espanya apareix la distracció com a factor concurrent. Només en via urbana va haver-hi 136 víctimes per este motiu. Els tipus d’accidents més freqüents deguts a distraccions són l’eixida de la via, el xoc amb el vehicle precedent o l’atropell. Un dels principals motius que genera la distracció del conductor és la utilització del telèfon mòbil durant la conducció. El seu ús multiplica per quatre el risc de patir un accident.
En esta campanya realitzada en la localitat, després de controlar més de 2.500 vehicles es van imposar 19 denúncies amb motiu d’infracció que provoca la distracció en la conducció, d’elles, 14 per utilitzar el telèfon mòbil. També es van imposar 49 denúncies per altres tipus d’infraccions.
La Llei de Seguretat Viària considera infracció greu conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil, navegadors o qualsevol altre sistema de comunicació, així com, Conduir utilitzant cascos, auriculars o altres dispositius que disminuïsquen l’obligatòria atenció permanent a la conducció. Ambdós infraccions suposen una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 3 punts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada