dijous, 13 de juny del 2013

CULLERA CELEBRARÀ EL PRÒXIM 21 DE JUNY EL DIA EUROPEU DE LA MÚSICA


El concert se celebrarà en el Pati dels Ajubs del Castell de Cullera a les 20h. del dia 22 de juny i tindrà un cost de 6 euros.

El Castell-Museu de Cullera s’ha sumat el pròxim dia 21 de juny al dia europeu de la música amb un concert que porta per títol, MÚSICA DEGENERADA.
Música Degenerada va ser l’etiqueta que el govern de l’Alemanya Nazi va aplicar durant els anys 30 i 40 del segle XX a determinades formes de música que considerava pernicioses o decadent. El Govern del Tercer Reich va considerar "degenerades" determinats tipus de música per diferents motius, en general, perquè s’oposaven als fonaments del règim en virtut del seu contingut o la filiació política o racial dels seus compositors i intèrprets. Açò inclou les obres de compositors jueus, les que incloïen personatges jueus o d’origen africà, o els treballs de compositors considerats simpatitzants del marxisme.

La consideració de "degenarada" es va aplicar igualment a la música d’artistes que havien mostrat públicament la seua antipatia pel règim Nazi. Des de l’ascens al poder del Partit Nazi, estos compositors van trobar una creixent dificultat, inclús es van veure impossibilitats per a obtindre encàrrecs o de veure interpretades les seues obres. Alguns van emprendre el camí de l’exili per una més que imminent repressió física, mentres que altres es van recloure en l’exili. Altres van ser detinguts, reclosos en guetos, i, com en alguns dels compositors que presenta este programa, assassinats en els camps de concentració.
Este programa, desenvolupat i executat per LLEVANT ENSEMBLE, inclou obres de compositors com Paul Hindemith, Erwin Schulhoff, Daniel Belinfante, Pavel Haas, Ilse Weber i Kurt Weil, acompanyades de poemes de Paul Hindemith, Ilse Weber, Jaroslav Seiferd, Bertold Brecht i Erik Fried al·lusius a estos successos, i representa un peculiar homenatge al Dia Europeu de la Música.
El concert se celebrarà en el Pati dels Ajubs del Castell de Cullera a les 20h. del dia 22 de juny i tindrà un cost de 6 euros. L’aforament està limitat.
El Dia Europeu de la Música, també conegut com la Festa de la Música, té lloc el primer dia de l’estiu en l’hemisferi Nord, el més llarg de l’any. El seu principal objectiu és promocionar la cultura musical entre la població, per al que en nombrosos llocs s’organitzen concerts gratuïts i són habituals improvisades actuacions de músics de tota índole en el carrer. El primer precedent del Dia Europeu de la Música es remunta a l’any 1981. Va ser el ministre de Cultura francés, Jack Lang, el que es va decidir a crear-ho. Unes quantes dècades després la cita és ja popular i àmpliament secundada -en 2006 es va celebrar en 250 ciutats de 120 països-. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada