divendres, 28 de juny de 2013

COMPROMÍS DE CARCAIXENT HA DEMANAT LA RETIRADA DE COMPETENCIES AL REGIDOR DELEGAT D’INTERIOR


Durant la sessió del ple ordinari del mes de juny que es va celebrar ahir dijous, els sis regidors de COMPROMÍS han demanat a l’alcaldessa de Carcaixent retire al Sr Ahullana, regidor delegat d’Interior, les competències referides a gestió de personal, procediments de selecció i contractació, Junta Local d’Ocupació, comissions paritàries i convenis i Brigada d’Obres i Serveis Municipals.
Així mateix L´agrupació Compromís per Carcaixent demana que l’alcaldessa delegue estes competències en un altre regidor, que forme part de la Junta de Govern Local, més capacitat per a les tasques en qüestió. I finalment, que es nomene un nou president/a de la Comissió Informativa d’Interior, per facilitar el seu funcionament, i fer d’ella un òrgan més àgil i productiu.

Segons l´Agrupació de Carcaixent, esta petició s’ha plantejat a la vista de la gestió realitzada pel Sr Ahullana al front de l’Àrea d’Interior, un àrea vital per al bon funcionament de qualsevol ajuntament, que requereix d’una gestió política molt especial i amb capacitat de consens per part de la persona responsable.
Segons afirmen des de Compromís per Carcaixent, el Sr Ahullana, tot i la importància de les competències que té delegades, no forma part de la Junta de Govern.
Compromís per Carcaixent lamenta que la seua gestió al llarg d’estos dos anys ha estat molt deficient, amb mostres sobrades relacionades amb temes diversos, com la modificació unilateral dels contractes de la borsa d’emergència social, que van passar a ser a temps parcial, trencant el consens establit en la negociació de les bases de la convocatòria i actuant en contra de del criteri de l’àrea de Benestar Social.
Un altre dels temes de rellevància pel qual l’agrupació demana la retirada de competències és la reorganització i redistribució dels llocs de treball del personal municipal, sense criteris objectius de millora del servei, la reducció de jornada al 80% en el personal interí, aplicada a tots per igual i sense atendre particularitats. Com a conseqüència, s’ha produït un estalvi molt menor del previst, s’ha hagut de contractar altres persones al 100%, i s’ha ressentit la qualitat del servei.
Igualment Compromís per Carcaixent lamenta la mala gestió, de manera reiterada, del programa de beques “La Dipu te Beca”, que, segons l´agrupació, desvirtua la seua finalitat, que hauria de ser la formativa.
Compromís per Carcaixent critica també la gestió de les encomandes de serveis municipals a PROCARSA, en les que ha utilitzat treballadors de l’empresa per cobrir llocs destinats a funcionaris municipals, incomplint així la normativa laboral i precaritzant els serveis públics.
l’Agrupaciólocal lamenta la Incapacitat del regidor d’interior per mantenir un clima de negociació amb el personal municipal, fins el punt que la Junta de Personal l’ha desautoritzat com a interlocutor vàlid per negociar amb l’equip de govern. Segons Compromís per Carcaixent el regidor ha mostrat una incapacitat manifesta per dirigir les comissions informatives així com Incompliment d’acords i mentires flagrants als membres de l’oposició.
Per als regidors de Compromís la dimissió o renúncia és una qüestió personal del regidor i així se li va plantejar en l’última comissió informativa d’Interior. Però ha estat en el Plenari Municipal on se li ha demanat expressament a l’alcaldessa la retirada de les competències, amb l’anunci de que d’ara endavant serà la pròpia alcaldessa la responsable directa de la gestió de l’àrea d’Interior, i ja no podrà al·legar ignorància ni desconeixement dels fets descrits, tal i com ha vingut fent fins ara, amb l’argument de que hi havia un regidor delegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada