dijous, 30 de maig del 2013

SUECA S´UNIX A LA CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL SENSE TABAC



La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca, en col·laboració amb el Centre de Salut de Sueca i l’Hospital de la Ribera, han organitzat una sèrie d’actes per a commemorar el Dia Mundial sense Tabac, que se celebrarà el pròxim 31 de maig. Ahir va tindre lloc en la Casa de la Cultura una xarrada informativa, oferida per la metge d’atenció primària, Ángeles Meseguer Palacios, i la infermera, Inmaculada Ferrando Maño, en la qual es van explicar els efectes del tabac en el nostre organisme, així com quines malalties estan directament relacionades amb el tabaquisme. “Les societats científiques van establir un Dia Mundial sense Tabac, i per extensió una Setmana sense Fum, que seria esta, igual que hi ha una Dia Mundial de la Fibromialgia o Contra el Càncer. Per este motiu, s’han organitzat una sèrie d’activitats dirigides a tota la població amb l’objectiu d’informar, entre d'altres qüestions, sobre quina és la composició del tabac, quins són els seus efectes secundaris, com afecta la població en general, quines són les seues conseqüències... I, sobretot, volem recalcar que fumar és una droga, que tenim tractament i que, tant el metge de capçalera com la infermera, estaran a la seua disposició per a ajudar-li a deixar de fumar”, ha explicat la doctora Meseguer. “Des de la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària es treballa durant tot l’any en la prevenció del consum del tabac a través de tallers per a deixar de fumar, així com amb xarrades dirigides als joves de tots els col·legis de Sueca a qui se’ls explica els perjuís que té l’hàbit de fumar, no sols per als fumadors actius, sinó també per als passius”, ha explicat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, la doctora Josefa Juan.

Dins d'esta setmana d’actes, per a demà dimecres està prevista una altra xarrada informativa per als alumnes de l’institut Joan Fuster, en la qual es rebatran els mites del tabac i es treballarà amb els adolescents sobre els efectes de l’exposició a esta droga. “Quan la xarrada està enfocada als adults, ens basem bàsicament a explicar-los com es pot deixar este hàbit, i quan es realitza per a joves, s’intenta facilitar-los, a una edat primerenca, tota la informació necessària per a evitar que caiguen en el consum del tabac”, ha explicat Ferrando.

Finalment, el divendres 31 de maig, s’habilitaran dos taules informatives, una en el Centre de Salut de Sueca i l’altra en la plaça de l’Ajuntament, en les quals es facilitarà informació sobre com deixar de fumar i s’intercanviaran, en el cas de la taula instal·lada a la plaça, taronges per cigarrets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada