dijous, 30 de maig del 2013

JORNADA ESPORTIVA A SUECA PER A SENSIBILITZAR RESPECTE DE LES PERSONES AMB MALALTIA MENTAL


La Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel per a persones amb malaltia mental va organitzar ahir, en les instal·lacions del Camp de l’Infantil, el V Campionat de Futbol 7 Intercentres de la província de València, amb l’objectiu de “sensibilitzar a la societat en la lluita contra l’estigma de les persones amb malaltia mental i fomentar que els nostres usuaris desenvolupen hàbits de vida saludable en entorns normalitzats”, segons els organitzadors.
Este Campionat, que ha aconseguit la seua quinta edició, s’ha anat consolidant i convertint-se en un fòrum de reunió on participen professionals, familiars i usuaris dels diferents recursos de Salut Mental de la província de València. A més, a través de les diferents edicions, ha guanyat en competitivitat i en qualitat futbolística dels usuaris participants, han assenyalat des de la Fundació. “És per això que la majoria de centres que atenen a persones amb malaltia mental ho tenen assenyalat en el seu calendari com un esdeveniment al qual no poden fallar”.
El Campionat ha comptat amb la participació de 200 usuaris de 13 centres diferents de la província: CRIS i Centre de Dia de Gandia, CRIS de Velluters, AFEMPES de Paterna, GERISAN, Menstopia San Lorenzo Servicis a la Comunitat, CEEM de Xeraco, CRIS i Centre de Dia d’ACOVA, CEEM de Bétera MUSEO, CRIS i Centre de Dia Sant Pau, Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel de Sueca, CEEM Cimas de Calicanto i ASIGER Vistabella de Torrent.
Així mateix, es va aprofitar l’acte per a fer entrega dels trofeus de la III Lliga de Futbol per a Persones amb Malaltia Mental, una competició organitzada també des de la Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel de Sueca, que s’ha desenvolupat durant l’any en els poliesportius municipals de Sueca i Paterna. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Esports, Teresa Ribes; el patró fundador del centre de Sueca, Vicent González, i la directora de la Fundació, Amparo Menargues; van ser els encarregats d’entregar els diferents trofeus. “Des de la Regidoria d’Esports saben que compten amb tot el nostre suport per a realitzar este tipus d’activitats. Totes les setmanes acudixen al Pavelló Cobert a practicar esport, la qual cosa representa un al·licient per a ells, i també utilitzen el camp de gespa artificial. Esta jornada esportiva és molt positiva perquè, a més de jugar al futbol, es reunixen persones de tots els centres i es pot comprovar el que disfruten”, ha assenyalat Ribes. “Hem de bolcar-nos amb estes persones i oferir-los tot el que podem perquè se senten tan bé com ho han demostrat hui amb la celebració d’esta jornada. La satisfacció que suposa és tan important, que des de l’Ajuntament estarem sempre recolzant-los”, en paraules de l’alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada