dissabte, 11 de maig del 2013

SUECA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA FIBROMIALGIA


  Sueca ha volgut, un any més, commemorar el Dia Mundial de la Fibromialgia i de la Síndrome de Fatiga Crònica, que se celebrarà el pròxim 12 de maig, amb una sèrie d’actes organitzats per l’Ajuntament i l’Associació de Fibromialgia de Sueca (AFIS). L’objectiu no és un altre que reivindicar la importància d’esta malaltia i donar-la a conéixer a tota la societat, perquè els seus afectats (principalment el col·lectiu de dones) puguen disfrutar d’una millor qualitat de vida i d’una major atenció sanitària i psicològica.
La regidor de la Dona, Mª José Sarrió, ha sigut l’encarregada de llegir un manifest a les portes de l’Ajuntament en què s’ha ressaltat, en primer lloc, “la nostra solidaritat amb totes les persones que patixen els efectes de la crisi econòmica i el retrocés en drets fonamentals. I, d’una forma molt especial, amb les persones malaltes, a les quals els retalls en sanitat i serveis socials convertixen en més vulnerables”.
Acompanyada per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; els regidors Raquel Tamarit, Teresa Ribes, Pilar Moncho i Enrique Vidal; la presidenta d’AFIS, Clara Beltrán; i membres del col·lectiu, Sarrió ha explicat que les prioritats dels malalts de fibromialgia són “la investigació, la millora de l’atenció sanitària, la creació d’unitats multidisciplinàries i el reconeixement de les malalties. Perquè, en realitat, el perfil de la persona malalta és el d’una dona de mitjana edat, que vol estar sana, que lluita per mantindre la unitat familiar i que vol mantindre el seu lloc de treball i la seua dignitat personal”.
Este 12 de maig, volem també fer un reconeixement a totes les persones que lluiten des de les associacions per a mantindre viva l’esperança, que reivindiquen els drets dels malalts i els ajuden a mantindre la seua dignitat i la confiança en la justícia social”, afirma Sarrió en el manifest. Per la seua banda, l’alcalde ha agraït el treball que es realitza des de l’Associació de Fibromialgia de Sueca, i ha mostrat tot el suport de l’Ajuntament cap al col·lectiu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada