divendres, 17 de maig del 2013

RUS DEMANA “SUPORT PER L'AGRICULTURA” MENTRES SOLER PARALITZA EL CONSELL AGRARI LOCAL DE LA POBLA LLARGA


 L’alcalde de La Pobla, Rafael Soler, continua ignorant la petició de convocatòria del Consell Agrari Municipal per a debatre la creació d’un Banc de Terres a pesar de les manifestacions del president provincial del PP, Alfonso Rus, en defensa del camp. Els socialistes de La Pobla consideren que esta és una mostra més de la hipocresia dels populars.
Les declaracions d’Alfonso Rus es produïren fa uns dies precisament durant l’acte de cloenda del congrés local del PP de La Pobla. El dirigent provincial va fer una defensa del paper de l’agricultura, incidint en el seu potencial per a la reactivació econòmica i per a la creació d’ocupació. Entre els presents, l’alcalde del municipi, Rafael Soler, aplaudia les paraules de Rus mentres al seu poble continua paralitzant qualsevol iniciativa relacionada amb el camp.
Per segona vegada, els socialistes li demanem a Soler la convocatòria del Consell Agrari Municipal, recordant-li que 5 dels 11 membres que el componen li ho han demanat per escrit. Per a l´agrupació socialista de La Pobla Llarga, les manifestacions de Rus posen en evidència la hipocresia dels populars”.
El regidor socialista Ximo Vidal afirma que, amb xifres en la mà, és fàcil comprovar el potencial de l’agricultura per a la reactivació econòmica. A nivell nacional, el passat mes d’abril es va produir una reducció de l’atur en el sector agrícola en 8.030 persones (un 3,74% menys d’aturats). Pel contrari, a La Pobla Llarga en el mateix mes l’atur agrícola va augmentar un 4% coincidint amb la negativa de l’alcalde a debatre la proposta de creació d’un Banc de Terres per considerar-ho “tema no urgent”.
La iniciativa per a la creació d’un Banc de Terres a La Pobla consistix en crear un registre de caràcter públic per a facilitar el contacte entre els propietaris de parcel·les cultivables dins del terme municipal i les persones que puguen estar interessades en treballar la terra. La proposta va ser formulada pel representant socialista en el Consell Agrari, però compta amb el recolzament d’altres 4 membres. Porta obstaculitzada des del passat mes de març.
Els socialistes de La Pobla demanen a Alfonso Rus que cride a consultes a Soler per vore si així aconseguix que reflexione sobre la importància del sector agrícola en el municipi de La Pobla Llarga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada