L’Ajuntament de Sueca ha publicat
les bases per a participar en la 53 edició del Concurs Internacional
de Paella Valenciana de Sueca i en la II edició del Concurs Arròs
de Sueca 2.0. Pel que fa al primer, podrà participar, prèvia
invitació per part de l’organització, qualsevol cuiner
professional, d’àmbit nacional i internacional, sempre que ho faça
en representació d’una empresa d’hostaleria o entitat afí a la
gastronomia, i ho acredite amb la documentació corresponent. Enguany
seran 30 els concursants que hauran d’elaborar una paella de quinze
racions, segons la recepta confeccionada pel comité organitzador del
Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, i avalada pel
Club de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana. En base a això, el
Concurs té com a objectiu implantar unes normes de màxima qualitat
en la restauració, així com una major divulgació i reconeixement
de la paella valenciana a escala internacional.
L’organització enviarà els cuiners
invitats el formulari d’inscripció, que haurà de presentar-se o
enviar-se, amb totes les dades degudament omplides, fins a les 14
hores del 21 de juny. El Concurs tindrà lloc en el Passeig de
l’Estació de Sueca, i s’iniciarà a les 10:30 hores del diumenge
15 de setembre de 2013. Els premis als quals es podrà optar són
els següents: 1r premi, de 2.500 €; 2n premi, de 1.500 €; i 3r
premi, de 1.000 €. A més, l’organització podrà concedir un
màxim de 5 accèssits, als quals se’ls concedirà un pergamí. Com
a novetat, enguany s’ha establit que, els premiats d’una edició,
no podran participar en la següent per a afavorir la rotació de
restaurants participants. Únicament es realitzarà una excepció en
el cas en què una categoria del Concurs quede sense cobrir. “La
nostra intenció és que, cada any, el Concurs Internacional de
Paella Valenciana puga arribar a més restaurants i, per este motiu,
hem volgut que els participants es vagen renovant en cada edició,
perquè puga vindre a participar el nombre més gran possible”, ha
assenyalat la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes.
II
CONCURS ARRÒS DE SUECA 2.0
L’objectiu
d’este certamen innovador, organitzat per l’Ajuntament de Sueca,
el CdT Conselleria de Turisme, el Club de Caps de Cuina i Rebosteria
de la Comunitat Valenciana (ACEJ), la Universitat Politècnica de
València i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València
(FEHV), consistix a fusionar la recepta més popular de la nostra
gastronomia i les tecnologies emergents, integrant els elements
participatius en l’elaboració de receptes que aportaran nous
conceptes i oportunitats per al creixement gastronòmic i la imatge
de la nostra terra.
És
un concurs obert a totes les persones que ho desitgen, professionals
o amateurs, que complisquen els requisits establits en les bases.
“Creiem que este Concurs representa una magnífica oportunitat per
a la gent que està estudiant, ja que es donen a conéixer i, al
mateix temps, posen a prova el seu enginy i bon fer”, en paraules
de Ribes, responsable del Concurs Arròs de Sueca 2.0.
A
proposta del comité organitzador, s’anomenarà un jurat
preseleccionador que s’encarregarà de triar les cinc receptes que
participaran en el Concurs, així com un jurat qualificador, que
decidirà el guanyador del mateix. Els dos jurats estaran compostos
per representants i formadors del món de la gastronomia. A més dels
objectius anteriorment mencionats, el Concurs pretén també enfortir
el desenvolupament de la gastronomia de Sueca com a bressol de
l’arròs, ressaltant el valor afegit d’esta matèria primera;
ensenyar l’aportació gastronòmica de l’arròs al
desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana; promoure i
fomentar les bondats de l’arròs relacionant gastronomia, turisme i
producció agrícola “quilometre 0”; despertar entre els
participants la creativitat per a innovar i dissenyar noves receptes
i processos, fent ús de la destresa i tecnologies emergents per a
l’elaboració d’estes, amb els mateixos ingredients utilitzats en
el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; potenciar el
consum en el mercat nacional i internacional, a través de la
comunicació de les receptes seleccionades; i promoure a la Comunitat
Valenciana en els àmbits del turisme i la gastronomia tradicional.
La
convocatòria del II Concurs Arròs de Sueca 2.0 és d’àmbit
nacional, per la qual cosa queda obert a la participació de
professionals del sector, amateurs i estudiants, que justifiquen la
seua activitat en la data de la inscripció, amb edats compreses
entre els 18 i 35 anys. Els participants hauran d’haver realitzat,
o estar realitzant, la seua formació en els següents centres de
formació tècnica en matèria de gastronomia i turisme d’Espanya:
I.E.S., CdT’s., Escoles de Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles
Universitàries. Seran admeses totes les inscripcions presentades,
sense excepció, sempre que complisquen amb les normes previstes en
estes bases.
El
Concurs tindrà lloc en les instal·lacions del CdT de València,
ubicat en el Passeig de l’Albereda 37, de València, el 13 de
setembre. Els premis es concediran el 15 de setembre, en l’acte
d’entrega dels premis del 53 Concurs Internacional de Paella
Valenciana de Sueca. Les receptes seleccionades es cuinaran en
directe el dia del Concurs amb els ingredients de la recepta oficial
del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El termini
de presentació de receptes aspirants finalitza el 28 de juny de
2013.
Els
candidats seleccionats per a la final seran informats de forma
immediata per correu electrònic i telefonada abans del 12 de juliol.
Els
premis consistiran en: 1.000 €, diploma de guanyador i torera de
cuiner per al primer premi; 750 €, diploma de guanyador i torera de
cuiner per al segon premi; i 500 €, diploma de guanyador i torera
de cuiner per al tercer premi. Per a més informació, es poden
consultar les bases dels dos concursos en la web de l’Ajuntament de
Sueca: www.sueca.es
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada