dilluns, 20 de maig de 2013

OBERTS ELS TERMINIS D´INSCRIPCIÓ PER AL 53 CONCURS INTERNACIONAL DE PAELLA VALENCIANA DE SUECA I EL II CONCURS ARRÒS DE SUECA 2.0 L’Ajuntament de Sueca ha publicat les bases per a participar en la 53 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i en la II edició del Concurs Arròs de Sueca 2.0. Pel que fa al primer, podrà participar, prèvia invitació per part de l’organització, qualsevol cuiner professional, d’àmbit nacional i internacional, sempre que ho faça en representació d’una empresa d’hostaleria o entitat afí a la gastronomia, i ho acredite amb la documentació corresponent. Enguany seran 30 els concursants que hauran d’elaborar una paella de quinze racions, segons la recepta confeccionada pel comité organitzador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, i avalada pel Club de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana. En base a això, el Concurs té com a objectiu implantar unes normes de màxima qualitat en la restauració, així com una major divulgació i reconeixement de la paella valenciana a escala internacional.
L’organització enviarà els cuiners invitats el formulari d’inscripció, que haurà de presentar-se o enviar-se, amb totes les dades degudament omplides, fins a les 14 hores del 21 de juny. El Concurs tindrà lloc en el Passeig de l’Estació de Sueca, i s’iniciarà a les 10:30 hores del diumenge 15 de setembre de 2013. Els premis als quals es podrà optar són els següents: 1r premi, de 2.500 €; 2n premi, de 1.500 €; i 3r premi, de 1.000 €. A més, l’organització podrà concedir un màxim de 5 accèssits, als quals se’ls concedirà un pergamí. Com a novetat, enguany s’ha establit que, els premiats d’una edició, no podran participar en la següent per a afavorir la rotació de restaurants participants. Únicament es realitzarà una excepció en el cas en què una categoria del Concurs quede sense cobrir. “La nostra intenció és que, cada any, el Concurs Internacional de Paella Valenciana puga arribar a més restaurants i, per este motiu, hem volgut que els participants es vagen renovant en cada edició, perquè puga vindre a participar el nombre més gran possible”, ha assenyalat la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes.


II CONCURS ARRÒS DE SUECA 2.0

 L’objectiu d’este certamen innovador, organitzat per l’Ajuntament de Sueca, el CdT Conselleria de Turisme, el Club de Caps de Cuina i Rebosteria de la Comunitat Valenciana (ACEJ), la Universitat Politècnica de València i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), consistix a fusionar la recepta més popular de la nostra gastronomia i les tecnologies emergents, integrant els elements participatius en l’elaboració de receptes que aportaran nous conceptes i oportunitats per al creixement gastronòmic i la imatge de la nostra terra.
És un concurs obert a totes les persones que ho desitgen, professionals o amateurs, que complisquen els requisits establits en les bases. “Creiem que este Concurs representa una magnífica oportunitat per a la gent que està estudiant, ja que es donen a conéixer i, al mateix temps, posen a prova el seu enginy i bon fer”, en paraules de Ribes, responsable del Concurs Arròs de Sueca 2.0.
A proposta del comité organitzador, s’anomenarà un jurat preseleccionador que s’encarregarà de triar les cinc receptes que participaran en el Concurs, així com un jurat qualificador, que decidirà el guanyador del mateix. Els dos jurats estaran compostos per representants i formadors del món de la gastronomia. A més dels objectius anteriorment mencionats, el Concurs pretén també enfortir el desenvolupament de la gastronomia de Sueca com a bressol de l’arròs, ressaltant el valor afegit d’esta matèria primera; ensenyar l’aportació gastronòmica de l’arròs al desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana; promoure i fomentar les bondats de l’arròs relacionant gastronomia, turisme i producció agrícola “quilometre 0”; despertar entre els participants la creativitat per a innovar i dissenyar noves receptes i processos, fent ús de la destresa i tecnologies emergents per a l’elaboració d’estes, amb els mateixos ingredients utilitzats en el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; potenciar el consum en el mercat nacional i internacional, a través de la comunicació de les receptes seleccionades; i promoure a la Comunitat Valenciana en els àmbits del turisme i la gastronomia tradicional.

La convocatòria del II Concurs Arròs de Sueca 2.0 és d’àmbit nacional, per la qual cosa queda obert a la participació de professionals del sector, amateurs i estudiants, que justifiquen la seua activitat en la data de la inscripció, amb edats compreses entre els 18 i 35 anys. Els participants hauran d’haver realitzat, o estar realitzant, la seua formació en els següents centres de formació tècnica en matèria de gastronomia i turisme d’Espanya: I.E.S., CdT’s., Escoles de Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles Universitàries. Seran admeses totes les inscripcions presentades, sense excepció, sempre que complisquen amb les normes previstes en estes bases.
El Concurs tindrà lloc en les instal·lacions del CdT de València, ubicat en el Passeig de l’Albereda 37, de València, el 13 de setembre. Els premis es concediran el 15 de setembre, en l’acte d’entrega dels premis del 53 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Les receptes seleccionades es cuinaran en directe el dia del Concurs amb els ingredients de la recepta oficial del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El termini de presentació de receptes aspirants finalitza el 28 de juny de 2013.
Els candidats seleccionats per a la final seran informats de forma immediata per correu electrònic i telefonada abans del 12 de juliol.
Els premis consistiran en: 1.000 €, diploma de guanyador i torera de cuiner per al primer premi; 750 €, diploma de guanyador i torera de cuiner per al segon premi; i 500 €, diploma de guanyador i torera de cuiner per al tercer premi. Per a més informació, es poden consultar les bases dels dos concursos en la web de l’Ajuntament de Sueca: www.sueca.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada