divendres, 17 de maig de 2013

L´ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS DE MALALTS MENTALS DE LA RIBERA BAIXA CELEBRA LA XIV JORNADA DE CONVIVÈNCIA I ESPORT L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) ha celebrat en Sueca la XIV Jornada de Convivència i Esport, “un esdeveniment de caràcter lúdic amb què pretenem fomentar la integració i rehabilitació d’estes persones”, ha afirmat Miquel Melero, director del Centre de Convivència Terapèutica Ribera Baixa.
Els objectius d’esta Jornada consistixen a fomentar la participació de la persona amb malaltia mental en activitats lúdiques, millorar el seu funcionament i integració social, previndre el seu deteriorament i aïllament, i sensibilitzar a la societat sobre este tipus de malaltia. Des de l’organització animen també a la resta d’associacions, centres i col·lectius a realitzar activitats d’este tipus que resulten tot un èxit de participació.
En total han sigut 25 centres de tota la Comunitat Valenciana els que han participat en esta Jornada, que es va iniciar a les 10 del matí amb competicions esportives. A més, s’ha oferit als participants un taller de pintura, a càrrec del reconegut pintor suecà, Conrado Meseguer, i un taller de maquillatge. Posteriorment, en el casal de la Falla 18 de Juliol, tots els participants han disfrutat d’un dinar, al qual han assistit l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la directora general de Persones amb Discapacitat i Dependència, Pilar Collado; els regidors d’Esports, Teresa Ribes; Acció Social, Pilar Moncho; i Sanitat, Josefa Juan; els regidors, Mª Ángeles Matoses i Daniel Meseguer; el coordinador dels Serveis Psiquiàtrics de l’Hospital de la Ribera, José Romeu; i el president d’AFEMRB; Vicent González; entre d'altres. Tots ells han sigut els encarregats d’entregar als participants uns obsequis en record d’esta Jornada, així com els trofeus dels campionats esportius. “Realment els protagonistes d’esta Jornada, i els importants, sou totes les persones que heu participat. Vull donar les gràcies també a AFEMRB per haver organitzat este dia, i gràcies als treballadors dels centres i als voluntaris que heu col·laborat.
És un compromís de tots, perquè la qualitat de vida de les persones depén de tots”, ha assenyalat la directora general de la Conselleria, Pilar Collado. “Teniu el compromís de l’Ajuntament de Sueca de continuar treballant perquè continue la qualitat en l’atenció de les persones que tenen alguna malaltia mental. Demanem a la Conselleria que continue també amb eixa complicitat per a poder dur a terme este compromís”, en paraules de la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
Actes com este en què, a més de l’esport, es fomenta la convivència entre les persones, són molt beneficiosos per a tots. Vull felicitar els organitzadors, treballadors i col·laboradors, i sobretot als participants, i desitge que hagen disfrutat de la seua estada entre nosaltres”, ha afirmat l’alcalde, Salvador Campillo.
Sueca ha estat representada pels usuaris del Centre de Convivència Terapèutica Ribera Baixa i pels de la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel. A més, han acudit centres d’Aldaia, Alzira, Bétera, Dénia, Gandia, Manises, Ontinyent, València, Favara o Paterna, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada