divendres, 17 de maig del 2013

COMPROMÍS PRESENTA A L'ALCÚDIA LA COOPERATIVA ELÈCTRICA "SOM ENERGIA"



 Aquesta setmana s'ha presentat a l'Alcúdia la Cooperativa Elèctrica "Som Energia" una alternativa ecològica que et garanteix que el 100% de l'energia que utilitzes a la teua casa és verda, és a dir procedent de fonts renovables, com el sol o el vent. Suposa igualment, una alternativa a les grans companyies com Iberdrola, Gas Natural o Endesa, amb les quals molts consumidors es troben a disgust.
Marina Ribes, de Compromís per l'Alcúdia i sòcia de Som Energia, va explicar que el Consell General de Coalició Compromís havia decidit recolzar aquesta iniciativa, com una forma d'apostar per les energies renovables i verdes, com també contractar l'energia de les seues seus amb aquesta cooperativa.
Raül Carbonell, soci de Som Energia i enginyer de l'empresa Monsolar, aposta per canviar l’actual model energètic del nostre país, consumidor principalment de fonts d’energia procedents de combustibles fòssils –petroli, gas o urani- amb un alt grau de dependència exterior. Aquest model és malbaratador i molt ineficient.
Som Energia aposta per crear energia localment a partir de fonts renovables, per distintes raons: perquè s'acaba el petroli accessible a bon preu, per seguretat energètica -massa dependència exterior de zones conflictives-, pels efectes sobre el canvi climàtic que provoca l'ús de combustibles fòssils i per afavorir la producció descentralitzada i l'economia local.
Andrés Montesinos, coordinador del Grup Territorial de València de Som Energia, va explicar que Som Energia és una cooperativa sens ànim de lucre, que actualment compta amb 8.000 socis i més de 6.000 contractes de llum a tota Espanya. En aquests moments produeix 350.000 kilowatts amb una inversió de 3’5 milions d’euros. Els socis de Som Energia poder efectuar fins a 5 contractes de llum en distintes vivendes.
Els valors que va destacar de Som Energia són que: els seus socis són membres implicats i oberts a la participació, l’existència de transparència i control democràtic, la participació financera de tots els socis mitjançant xicotetes aportacions per promoure els projectes, l’autonomia i independència, col·laboracions amb altres cooperatives i l’enfocament a la comunitat local.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada