dimarts, 14 de maig de 2013

LA NADADORA AINA CONCA ES DESPEDIX DE LA COMPETICIÓ D´ALT NIVELL La reconeguda nadadora Aina Conca, nascuda a Alcoi però suecana d’adopció, aprofitant la seua participació en el Campionat d’Espanya de Natació de Clubs de Divisió d’Honor, celebrat a Madrid el passat mes de març, anunciava, després d’una reflexió meditada, que deixa la competició d’alt nivell.
Aina Conca va estar recolzada per les seues companyes, familiars, directius i entrenadors, els quals li van brindar un emotiu aplaudiment i reconeixement per la seua brillant trajectòria. “Volem mostrar-li a Aina el nostre suport i reconeixement, des de les institucions i clubs, per tot l’esforç i els èxits que ha aconseguit al llarg de la seua trajectòria esportiva, iniciada en 1995, amb només huit anys d’edat, en les files del Club Natació Sueca”, ha expressat la regidora d’Esports, Teresa Ribes.
Des d’eixe moment, Conca va aconseguir destacar en este esport que la va portar a nadar als cinc continents. Després del seu pas pel club suecà, va ser fitxada pel Club Natació i Esports Gandia i, d’allí, es va traslladar al Centre d’Alt Rendiment de Madrid-Blume, on va coincidir amb la seua germana, la triatleta Beatriu Conca. A Madrid, va compaginar la seua formació com a nadadora amb els seus estudis d’ESO, batxillerat i universitaris. De Madrid es va traslladar a Barcelona, al Club Natació Sant Andreu, al Centre d’Alt Rendiment Sant Cugat, i una etapa de sis mesos d’entrenament en Melbourne, (Austràlia), completen el seu periple per l’alta competició.
Ha sigut campiona d’Espanya en totes les categories: infantil, júnior i absoluta. Ha guanyat 20 campionats individuals d’Espanya al llarg de la seua trajectòria esportiva, aconseguint un total de 82 medalles competint amb les millores nadadores a nivell nacional. Ha sigut també campiona d’Espanya Universitària diverses vegades, i ha format part de la selecció autonòmica valenciana i catalana. A nivell internacional, ha sigut convocada per la selecció espanyola de natació en més de 25 ocasions, participant en Campionats d’Europa, Copes del Món, Universitats, Mítings, Copa Llatina i Jocs del Mediterrani.
Les dures sessions d’entrenament no li van impedir cursar de forma brillant la llicenciatura d’ADE en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En 2009, va rebre el premi de l’Institut de la Dona atorgat pel Consell Superior d’Esports, per estar entre les tres millors esportistes espanyoles amb resultats acadèmics excel·lents. Des de l’Ajuntament de Sueca, volem desitjar-li a Aina molt d' ànim i sort en esta nova etapa que ara inicia lligada a la seua gran passió, la natació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada