dimarts, 14 de maig de 2013

COMPROMÍS DE CARCAIXENT EN CONTRA DE L’ACTE PÚBLIC D’ENTREGA DE VIVENDES SOCIAL


Indignació davant la realització d’un acte institucional per tal de fer entrega de les claus de 7 vivendes socials

Hui dimarts, 14 de maig, la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, ha visitat Carcaixent per signar un conveni i donar les claus de set vivendes socials.
Des de Compromís volem expressar el nostre rebuig a aquesta política d’“escaparate” del Consell, que ha permés l’equip de govern de Carcaixent”, comenta Rosa Nicolau, regidora de la Comissió Informativa de Benestar Social pel Grup municipal Bloc-Compromís.
El conveni al qual es fa referència es va aprovar en la sessió del Ple ordinari el mes de febrer, i es va acceptar com a mal menor amb moltes objeccions, fins i tot de la regidora de l’àrea, Blanca Garrigues. El conveni dóna prioritat en l’assignació de d’habitatges de lloguer social a persones desnonades, sense tindre en compte altres criteris importants de caràcter sociofamiliar i econòmic. “Hi ha famílies que porten molt de temps esperant a rebre un lloguer social i caldria valorar tots els factors que afecten a les persones que hi opten a obtindre’l”, comenta Nicolau. “Ni als regidors de Compromís ni a la Sra. Garrigues ens agradava eixe punt del conveni, però tots ho vam haver d’acceptar per tal que els carcaixentins puguen seguir beneficiant-se dels lloguers de l’IVVSA”.
Compromís considera una perversió que una consellera que té a la seua mà la possibilitat de donar eixida a altres projectes que Carcaixent necessita, com per exemple, els que li va traslladar Compromís, per escrit, en la seua última visita al poble; vinga ara a fer-se una foto, i faça bandera d’una atenció social que dia rere dia, el Consell i el Govern de l'Estat no paren de retallar.
Si a la consellera i al govern municipal de Carcaixent els importara la situació social de les persones, no farien un espectacle públic del lliurament de les claus de set habitatges socials a famílies amb històries duríssimes”, explica Nicolau. “Aquest procediment sempre s’ha fet en privat, a les instal·lacions de l’IVVSA. I encara resulta més sagnant que les famílies pagaren els imports que els corresponien divendres passat, i hagen d’esperar fins hui dimarts per tindre les claus. Tot això per a què la Sra. consellera i els regidors de l’equip de govern puguen fer-se la foto”, continua Nicolau. “Recordem que moltes d’aquestes famílies viuen en situacions de molta precarietat i per a ells cada dia conta. Aprofitem per a dir-li a la Sra. Bonig que hi ha moltes famílies a Carcaixent que no tenen una vivenda en condicions i esperen l’ajuda del govern valencià per a aconseguir un lloguer social”, conclou Rosa Nicolau.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada