dijous, 30 de maig del 2013

CULLERA VA SUPERAR EN 2012 EL DOBLE DEL PERCENTATGE D´ENDEUDAMENT MÀXIM PERMÉS EN ARRIBAR AL 181%


Mayor: “Cullera necessita el seu propi Pla Marshall perquè el PP de Sanjuán ha arrasat l'economia local després d'una dècada de balafiament desmesurat”.


Jordi Mayor
 El portaveu municipal dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha exigit la posada en marxa urgent d'un pla de reactivació econòmica específic per a Cullera, que compte amb finançament europeu, estatal, autonòmic i provincial.
Mayor ha demanat que este programa contemple un paquet de mesures encaminades a la generació d'ocupació i ingressos municipals. “Cullera necessita el seu propi Pla Marshall perquè el PP de Sanjuán ha arrasat l'economia local després d'una dècada de balafiament desmesurat”, ha alertat.
El líder socialista local considera “inajornable” que l'ajuntament es pose a treballar en una proposta d'estes característiques després que s’haja conegut que la situació econòmica municipal s'ha agreujat malgrat del pla d'ajust i les retallades. Segons la liquidació del pressupost de 2012, el consistori superà àmpliament l'endeutament màxim permés per la llei, situat en el 181% enfront del 75% que la legislació actual determina.
El dirigent socialista va denunciar en el ple ordinari de maig que l’elevat deute, i el fet que l'equip de govern del PP no haja aconseguit complir els objectius del pla d'ajust en haver estalviat 1,2 milions d'euros menys del que preveia l’any passat, provocarà que Ernesto Sanjuán torne a pujar els impostos als veïns per tal de recaptar més diners, possibilitat que el propi alcalde no va descartar.
El portaveu municipal considera que “els ciutadans de Cullera no tenen perquè pagar de la seua butxaca una altra vegada la gestió malgastadora de l'alcalde” i va instar l'ajuntament a buscar altres vies d'ingressos per mitjà de la reactivació econòmica, basada fonamentalment en el turisme i la busca d'altres jaciments d'ocupació.
En eixa línia, Mayor va reiterar la seua proposta de posar en marxa un pla d'ocupació municipal com a primera mesura per a donar resposta als 2.500 parats de la localitat i va insistir en la seua proposta -llançada el passat mes de gener- sobre un pla turístic específic per al municipi, amb el qual es fomente un canvi de model del sector i es convertisca esta indústria en el motor econòmic per a la generació de llocs de treball i, en conseqüència, de nous ingressos municipals. Tanmateix, va exigir acabar amb despeses innecessàries i una reducció dràstica del nombre d'assessors.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada