dilluns, 6 de maig del 2013

EL PSOE D’ALZIRA RECLAMA UN PLA DE MILLORA DE LA SEGURETAT VIÀRIA


hui 6 de maig es commemora el Dia Europeu de la Seguretat Viària


 El secretari d’organització dels socialistes alzirenys, Fernando Pascual, informa que hui 6 de maig es commemora el Dia Europeu de la Seguretat Viària, enguany el lema triat és Seguretat dels vianants usuaris vulnerables de la via pública en zones urbanes.
Pascual considera que a Alzira s’hauria d’establir per a esta commemoració programes de millora de la seguretat en els nostres carrers i també xarrades informatives en els col·legis, ja que un dels col·lectius més vulnerables són els xiquets amb menys edat.
Pascual afirma que les dades indiquen que els xiquets i les persones de la tercera edat són els col·lectius més vulnerables, per eixe motiu, a més de les campanyes dirigides als més xicotets que es desenvolupen durant el curs escolar des del Parc Infantil de Tràfic, també, s’han de realitzar accions encaminades al segon dels col·lectius de risc, els majors.
El responsable socialista considera que des del departament de la policia local s’hauria d’establir més programes d’educació viària en col·laboració amb les AMPAS i els professors en recorreguts per la ciutat i l’entorn del centre escolar i impartir sobre el terreny les nocions bàsiques d’Educació Viària.
El dirigent socialista manifesta que Alzira necessita un pla de Pla d’acció de Seguretat Viària amb què millorar la xarxa viària, l’ordenació i regulació del tràfic en la ciutat que millore la mobilitat de les persones amb més risc per les seues menors capacitats psicofísiques i per la seua major vulnerabilitat.
Segons Pascual el grup socialista presentarà una proposta perquè siga tractada en el pròxim ple on es contemple la problemàtica vial del vianant, ja que en les últimes dècades ha augmentat el risc vial per als vianants.
Pascual explica que entre les propostes la més important, és reduir els atropells aplicant la reducció de la velocitat dels vehicles en zones que són les més transitades per vianants.
Segons Pascual els resultats en matèria de Seguretat Viària no vénen d’una sola mesura també s’ha de millorar les voreres i passos de vianants, les senyalitzacions i augmentar la visibilitat dels vianants en els encreuaments, això evitaria molts perills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada