divendres, 31 de maig del 2013

ALGEMESÍ POSA EN MARXA UN CIRCUIT D’OCI NOCTURN SALUDABLE


 L’Ajuntament d’Algemesí, amb la col·laboració de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Adictives ( UPCCA) i la ONG Controla Club ha fet entrega en el saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí dels distintius als establiments d’oci nocturn i comissions falleres del municipi que han participat en el Circuit d’Oci Saludable d’Algemesí; un programa destinat a promoure la participació i implicació del sector hostaler en la problemàtica de les drogodependències i la promoció d’un oci segur, responsable i de qualitat en el municipi. En l’acte de presentació i entrega de distintius han participat l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, el regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Antonio F. Saá, la Presidenta de la Junta Local Fallera d’Algemesí, Amparo Lluch, el Director de Projectes de la ONG Controla Club, Juan Barcala i la tècnica de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Adictives d’Algemesí (UPCCA), Fina Burillo.
Algemesí és una de les deu primeres localitats espanyoles que s’ha sumant a este programa nacional del Ministeri de Sanitat promogut per l’Ajuntament d’Algemesí, en col·laboració de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Adictives (UPCCA) i la ONG Controla Club, i que s’emmarca dins dels objectius del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler “Servici Responsable” subscrit pel Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat i la Federació Espanyola d’Hostaleria.
Els hostalers de la ciutat han participat activament en este procés per mitjà de la implantació del Codi de Bones Pràctiques Professionals del Sector Hostaler, la realització de cursos especialitzats en la prevenció de les drogodependències, la supervisió i control de les instal·lacions dels locals d’oci i la instal·lació de tota una senyalètica informativa dirigida al public d’estos establiments.
L’acte ha servit, a més, per a fer entrega dels distintius als establiments que han col·laborat en el procés d’implantació i als empresaris, treballadors hostalers que han participat en un curs de formació sobre oci de qualitat i prevenció de les drogodependències en el sector hostaler. A més, s’ha entregat una menció especial a les Comissions Falleres que han col·laborat en el projecte.
El circuit d’oci saludable a Algemesí s’ha conformat amb alguns dels establiments hostalers i locals d’oci de la ciutat que ha volgut participar i formar part d’este programa i que han assumit i complit amb els requisits i protocols establits en un Codi de Bones Pràctiques Professionals. Un codi centrat en consells i recomanacions sobre la dispensació responsable d’alcohol, la protecció al menor, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant de situacions d’emergència i, en general, l’adequada prestació del servici i l’atenció als clients.

Durant el procés de creació dels circuits, els empresaris i treballadors d’estos locals han participat en un curs de formació sobre temes relacionats amb la prevenció de les drogodependències en hostaleria i s’han distribuït diversos elements informatius situats en llocs estratègics dels establiments participants, per mitjà dels quals es transmeten missatges dirigits al públic dels locals, al mateix temps que es fa visible el compromís de l’establiment amb cada un dels missatges que els componen.
Cal destacar que per primera vegada s’ha dut a terme la participació dels representants de les comissions falleres de la ciutat; d’esta manera i per primera vegada una junta local fallera, la Junta Local Fallera d’Algemesí, forma part d’este programa nacional. Així doncs, les comissions falleres d’Algemesí van assistir a una xarrada formativa en què van assumir el seu compromís en els temes relacionats amb la dispensació responsable d’alcohol, la protecció al menor, l’atenció de les instal·lacions, la lluita contra la problemàtica de les drogodependències, etc.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada