divendres, 12 d’abril del 2013

L'AJUNTAMENT D'ALMUSSAFES SUBVENCIONARÀ A LES EMPRESES DEL SEU TERME MUNICIPAL AMB UN MÀXIM DE 2.400 EUROS PER TREBALLADOR CONTRACTAT


Gerents i responsables de recursos humans de més de 25 empreses acudixen a la presentació pública de les ajudes municipals a la contractació

Esta línia d'ajuda està dotada amb 150.000 euros, encara que el govern municipal ja ha avançat que incrementarà l'import en el segon semestre de l'any


 Més de quaranta professionals de les empreses emplaçades en el parc industrial Rei Joan Carles I i en el polígon Nord es van congregar durant la jornada del passat dimecres dia 10, en l'Hotel Tryp per a assistir a la presentació pública de la línia de subvenció municipal a la contractació creada pel consistori Municipal en el marc del Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació. L'alcalde, la regidora d'Ocupació i la directora de l'Agència de Desenrotllament Local van informar els representants de més de 25 empreses presents en l'acte de les bases reguladores de les esmentades subvencions a fons perdut per contracte formalitzat, a més de fer-los entrega de la documentació necessària per a acollir-se a les ajudes, xifrades en 300 euros mensuals per cada contractació a jornada completa, fins a un màxim de 2.400 euros.
La cobertura pressupostària superior a 425.000 euros que contempla el Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació aprovat per l'Ajuntament d'Almussafes per a l'exercici de 2013, permetrà el desenrotllament d'importants accions encaminades tant a la creació de llocs de treball com a la promoció empresarial i a l'impuls a l'autoocupació.
Sis línies estratègiques doten de contingut el foment de l'ocupació a Almussafes i totes elles compten amb la corresponent dotació econòmica per al seu desenrotllament durant el present any. No obstant això, el pla està dotat de flexibilitat, ja que es podrà prorrogar anualment fins a un màxim d'un lustre, depenent de les condicions socioeconòmiques futures.
L'objectiu del pla d'ocupació és el d'estimular la generació de nous llocs de treball i la creació d'empreses en la localitat, a través d'un paquet de mesures, articulades en forma de línies d'actuació estratègica i posteriorment desenrotllades com a programes d'acció concreta, per mitjà d'unes bases i unes ajudes econòmiques, orientades a reforçar i complementar a les que ja s'estan adoptant des de l'administració central i autonòmica.
Subvencions a fons perdut

El consistori municipal confia a inserir laboralment a 300 del total de 600 veïns desocupats en l'actualitat amb els quatre programes d'acció dissenyats. Precisament durant el matí d'ahir dimecres, l'ajuntament va reunir a més de 40 gerents i responsables dels departaments de Recursos Humans de les indústries amb domicili fiscal o centre de treball a Almussafes per a presentar-los fil per randa les ajudes municipals a la contractació a què es poden acollir durant el present any 2013, una iniciativa pionera que, confien, tindrà una gran acollida entre els empresaris.
La màxima autoritat municipal, Albert Girona, va ressaltar el fet que encara que en un principi el període màxim establit per a la formalització dels contractes per part de les empreses s'ha fixat en el pròxim dia 30 de juny, l'activitat industrial present preveu que s'óbriga una segon convocatòria per als últims sis mesos de l'any i que inclús la partida econòmica fixada per a les subvencions, que ascendix a la quantitat de 150.000 euros, obtinga una major dotació econòmica en el pressupost durant els pròxims mesos.
Per la seua banda, la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, va argumentar que l'objectiu principal de la subvenció a fons perdut, xifrada en 300 euros mensuals per cada contractació a jornada completa, fins a un màxim de 2.400 euros, és afavorir la inserció de les persones desocupades residents a Almussafes, fomentant la seua contractació, al mateix temps que es recolza a les empreses de la localitat. “Només subvencionarem els llocs de treball de nova creació”, va afirmar.
L'edil va incidir molt especialment en el fet que les empreses continuaran seleccionant amb total llibertat als seus operaris basant-se en els perfils professionals requerits, encara que només en el cas que els contractats estiguen empadronats en el municipi i inscrits en el SERFEF com desocupats un mínim d'un any, podran optar a rebre les ajudes municipals. En el cas que els contractes es formalitzen tan sols a temps parcial, és a dir un mínim de 20 hores setmanals, l'ajuda concedida serà proporcional al temps treballat.
Així mateix, les empreses disposaran d'un màxim de dos mesos, a partir de la contractació, per a presentar la corresponent sol·licitud en l'Ajuntament.
La directora de l'Agència, Elena Baldoví, va fer especial insistència en el conveni d'adhesió que hauran de formalitzar les empreses interessades i en l'oferta de formació que els brinda el consistori municipal per a la selecció del seu personal. “L'Agència està oberta a donar resposta a les vostres suggeriments de formació, ja que podem organitzar cursos i tallers a mesura de les vostres necessitats per als operaris presents i futurs”.

Línia de col·laboració i impuls a l'entramat industrial
Durant la seua intervenció, l'alcalde va destacar que una de les línies estratègiques del pla d'ocupació se centra, així mateix, a arbitrar les mesures necessàries per a millorar l'entramat industrial d'Almussafes i a aconseguir que la Generalitat amplie el polígon, ja que la localitat es troba en un lloc immillorable des del punt de vista estratègic. Respecte d'això va argumentar les diferents accions contemplades com la millora de les infraestructures, les problemàtiques de la mobilitat, els accessos i eixides del parc industrial, especialment per als vehicles pesats, i altres qüestions relatives a la seguretat i a la neteja.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada