dimecres, 10 d’abril del 2013

EL PSPV-PSOE DE SUECA COMMEMORARÁ L'ANIVERSARI DE LA II REPÚBLICA ESPANYOLA



 Com és habitual per l’agrupació socialista local, el diumenge 14 d’abril, el PSPV-PSOE de Sueca commemorarà l’aniversari de la Segona República Espanyola, que enguany celebra la seua 82 aniversari.
Els socialistes de Sueca, volen recordar amb aquest acte que la Constitució de la Segona República Espanyola va suposar un avanç notable en el reconeixement i defensa dels drets humans per l’ordenament jurídic espanyol i que també va suposar un avanç en l’organització democràtica de l’Estat, que va dedicar quasi un terç del seu articulat a arreplegar i protegir els drets i llibertats individuals i socials, atorgant el dret de sufragi actiu i passiu als ciutadans de tots dos sexes i adjudicant el poder de fer les lleis al mateix poble, que ho exercia a través d’un òrgan denominat “Corts o Congrés dels Diputats”, i sobretot perquè en ella s’establia que el Cap de l’Estat era triat per Diputats i Compromisaris, els que al seu torn eren nomenats en eleccions generals democràticament.
L’acte se celebrarà a les 11,30 h. en el Cementeri de Sueca, al voltant de la tomba dels caiguts sobre la qual es dipositarà una corona de llorer en memòria dels quals van donar la seua vida per defensar uns drets i llibertats. Després es passarà a la lectura d’un manifest i a la interpretació del poema de Miguel Hernández “El rayo que no cesa” arreglat per a música pel professor Modest Nicolás i interpretat pel cantant Josep Celda. Per a finalitzar el professor Modest Nicolás interpretarà a la trompeta l’Himne de Riego.
El PSPV-PSOE de Sueca vol convidar a l’acte a tots aquells familiars de les persones que estan en la tomba dels caiguts del Cementeri de Sueca.
La jornada començarà en l’Ateneu amb un esmorzar a les 10 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada