divendres, 5 d’abril del 2013

ALGEMESÍ PREPARA ELS SEUS ACTES EN COMMEMORACIÓ DE SANT VICENT FERRER


Després d’una romeria i posterior missa d’homenatge a Sant Vicent Ferrer, es ralizará una representació teatral que escenificarà “El miracle de la lletja de Portugal”.



 L’Antic convent de Dominics de Sant Vicent Ferrer, seu actual del Museu Valencià de la Festa a Algemesí, tornarà a acollir este cap de setmana els actes centrals que la Confraria de Sant Vicent i la Basílica de Sant Jaume dediquen anualment al patró de la Comunitat Valenciana, Sant Vicent Ferrer.
Així doncs, dissabte que ve, 6 d’abril, a partir de les 19 hores, es realitzarà la tradicional romeria des de la Basílica de Sant Jaume fins al Museu Valencià de la Festa de la localitat, passant pels carrers del Molí i Nou del Convent. Sobre les 21 hores, tornada en romeria fins a la Basílica de Sant Jaume pels carrers Fusters, Muntanya i plaça Major.
En este antic convent dels dominics es custodiava la imatge de Sant Vicent abans de la seua exclaustració. La imatge, una de les més antigues que es conserven en la Basílica de Sant Jaume, està vestida amb ornaments històrics confeccionats per la beata Josefa Naval “la Senyora Pepa”; un altre dels referent històrics i religiosos més coneguts de la història de la ciutat d’Algemesí.
El mateix dissabte 6 d’abril, en el claustre del Convent, després de l’arribada en romeria, se celebrarà una missa i, a continuació, un grup de xiquets i xiquetes escenificaran una representació teatral de “El miracle de la lletja de Portugal”, de l’autor Bernat i Baldoví; versionat per a l’ocasió per Joan Fermín Teruel, responsable de la preparació dels Misteris i Martiris de la Festa de la Mare de Déu de la Salut i guardonat amb una de les màximes distincions que atorga la ciutat, el Guardó d’Honor.
Estos actes organitzats en col·laboració amb l’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Festes, s’iniciaran este cap de setmana i s’estendran fins a dilluns que ve 8 d’abril, dia de màxima celebració de l’efemèride. Serà dilluns que ve quan se celebre una missa major en la Basílica de Sant Jaume a les 19 hores i continuaran el pròxim cap de setmana, 13 i 14 d’abril, amb la celebració popular que organitzen els veïns del carrer de Sant Vicent en la que es repetirà l’escenificació del “miracle” i acompanyaran amb la realització de distints actes lúdics i religiosos com ara cercaviles, processó i un sopar de germandat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada