diumenge, 3 de març del 2013

EL PROGRAMA JÓVENS EMPRENEDORS D’ALZIRA ENTRE ELS MILLORS PROJECTES EUROPEUS 2012 EN LA CV


L’Ajuntament d’Alzira, amb el  programa Erasmus Jóvens Emprenedors, dins de la categoria de desenvolupament del coneixement, ha sigut guardonat com un dels tres millors Projectes Europeus de 2012 en la Comunitat Valenciana. Els altres dos premiats han sigut l’Institut Tecnològic del Calçat i la Cambra de Comerç de Castelló.
El projecte premiat és el 3E (Empowerment Enterprise Europe) que es va iniciar al febrer de 2011 i va finalitzar a l’octubre de 2012. Esta iniciativa premiada posa en marxa diverses accions per a fomentar la vocació empresarial dels jóvens i ha permés que sis jóvens emprenedors amb diferent formació hagen pogut viatjar a altres països europeus en busca d’idees i, al seu torn, que 5 emprenedors d’altres països hagen pogut dur a terme el dit aprenentatge en la Comunitat.
La Comissió Europea, a través de la Direcció General d’Empresa i Indústria, ha renovat la participació de l’Ajuntament d’Alzira en este programa fins a 2014 i s’ha convertit, així, en l’única entitat valenciana que treballa este programa, interrompudament, en els dos últims anys.
Fins al moment, l’Ajuntament d’Alzira ha enviat a 10 nous emprenedors a formar-se amb empresaris consolidats d’altres països de la Unió Europea i ha facilitat també que 11 nous emprenedors europeus es formen amb empresaris alzirenys i valencians.

Premis Projectes Europeus 2012 en la CV
Esta és la quinta edició d’estos premis, en la que el 44% dels projectes participants estaven centrats en temes d’innovació.
Els projectes europeus faciliten la creació de xarxes, i permeten, d’esta manera, la transferència de bones pràctiques a nivell europeu. Entre els avantatges de participar en projectes europeus trobem la transferència tecnològica, la cooperació interregional i la posada en marxa de plans i projectes pilots que poden servir de base per a polítiques o projectes majors.
El jurat ha valorat el conjunt dels projectes presentats, i ha pres en especial consideració l’aportació de millores a la Comunitat, la innovació en el seu sector i les seues possibilitats de transferència de resultats.
Programa Erasmus Jóvens Emprenedors
L’Ajuntament d’Alzira va començar al febrer de 2011 la seua participació en l’Eramus per a Jóvens Emprenedors, sent llavors l’única entitat de la Comunitat Valenciana, autoritzada per la Comissió Europea, per a tramitar les sol·licituds d’Emprenedors i Empresaris interessats a participar en el programa.
L’Ajuntament d’Alzira continuarà participant com a Organització Intermediària fins a octubre de 2014, tramitant sol·licituds d’emprenedors de la localitat i la comarca que desitgen viatjar a l’estranger per a formar-se i empresaris que vullguen acollir a nous emprenedors europeus. Alzira participa en el programa a través d’IDEA (Agència de Desenvolupament Local), on s’oferix informació gratuïta i assessorament sobre el programa i com poder participar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada