diumenge, 3 de març del 2013

EL PLE DE CARCAIXENT REBUTJA LES RETALLADES DELS DRETS DE LES PERSONES DISCAPACITADES


 El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent, en sessió celebrada el 28 de febrer, va aprovar per unanimitat de tots els grups, una moció del Grup municipal Bloc-Compromís sobre l’anul·lació de drets de l’Estatut de les persones amb discapacitat.
La moció aprovada rebutja les mesures preses per la Generalitat, que anul·len els drets de l'Estatut de les Persones amb Discapacitat, exigeix la derogació de l'article 160 de la Llei 10/2012, de 21 de desembre, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat, i la restitució de l'article 16 de la Llei 11/2003 sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat. A més insta el Ministeri de Sanitat perquè, de manera urgent, ratifique l'exempció del copagament farmacèutic d'aquelles persones que tinguen una discapacitat reconeguda de més del 33 per cent.
Paco Salom, portaveu de Bloc-Compromís, explicà en la seua intervenció que la Llei 10/2012, de Mesures Fiscals de Gestió Administrativa i Financera de la Generalitat, ha derogat l'article 16 de la Llei 11/2003, sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat, que garantia el finançament gratuït de productes farmacèutics, ortoprotèsics i ajudes tècniques als pacients menors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, així com els majors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 65%.
Segons Salom, l'eliminació d'este dret afectarà sobretot els pares de xiquets amb paràlisi cerebral, fibrosi quística, espina bífida i altres discapacitats que, de la nit al dia, passaran de pagar zero euros pels bolquers, sondes, medicaments i altres articles necessaris per l'assistència del xiquet, a abonar el 40 o el 50% del cost, segons la renda.
El portaveu denuncià que esta anul·lació és un dur revés per a les persones amb discapacitat, ja que a partir de l'1 de gener, "i de manera gradual", l'Administració sanitària ha començat a retirar la targeta roja d'accés gratuït a la prestació farmacèutica i ortoprotèsica per substituir-la per una verda que suposa la inclusió en el règim general de l'afectat, segons el seu nivell d'ingressos.
A més a més, este nou retalls s'aplica sense haver consultat, ni tan sols informat a les organitzacions representatives dels discapacitats com és el cas del Comitè d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada