dilluns, 11 de febrer del 2013

PROP DE 200 SENDERISTES PARTICIPEN DE LA II EDICIÓ DE LA RUTA BERNARDINA, DE CARLET A ALZIRA


Prop de 250 senderistes, procedents d’Alzira, Benimodo, Carlet, i Guadassuar, van participar de la segona edició de la Ruta Bernardina, de Carlet a Alzira. El que va nàixer com una jornada de senderisme, s’ha convertit en una verdadera trobada multitudinària de pelegrins en què participen Ajuntaments, confraries i amics del senderisme.

Cap les 8:30 hores els participants es van concentrar en l’Ermita de Sant Bernat de Carlet. La Tinent d’Alcalde, Laura Sáez, junt amb la presidenta de la Confraria de Sant Bernat de Carlet, Maribel Vanaclocha, van donar la benvinguda als assistents, en este lloc que representa el lloc de naixement dels Sants Patrons. Després de la visita a este singular edifici, es va iniciar el camí cap a l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció, on el rector, Vicente Ribes, va rebre els pelegrins i va mostrar les relíquies dels sants que es conserven en el temple.
La comitiva va reprendre la marxa fins a la població de Benimodo, on l’alcalde, Francisco Terol, va donar la benvinguda i es va procedir a la visita a la població a càrrec de Rafael López, el qual va mostrar els monuments locals i l’Església de la Immaculada Concepció, on el rector, José Ribes, va dirigir una breu al·locució als presents. Després de l’esmorzar, oferit per este xicotet municipi, els excursionistes es van desplaçar per l’antic camí d’Alzira, a Guadassuar. Al pas per la veïna localitat de l’Alcúdia, l’alcalde, Robert Martínez, va saludar a la comitiva, a la que s’havien incorporat més participants, superant els 250 i, inclús, alguns genets de Carlet i Alzira tancant la marxa. A l’arribada a Guadassuar, en la plaça del Ravalet de Sant Bernat, l’alcalde, José Ribera, i el regidor, Domingo Añó, van rebre als excursionistes i van iniciar el recorregut per la ciutat guiats per l’historiador local, Enric Mut. En l’interior del temple de Sant Vicent Màrtir, el rector, Javier Ferrando, va rebre els assistents.
Al migdia, van arribar a l’Ermita dels Sants Patrons d’Alzira, on el president de la Pontifícia Confraria de Sant Bernat, Josep Palacios, va dirigir unes paraules de benvinguda. Després del menjar de germandat, van iniciar l’últim tram fins a Alzira. En els Casalicis dels Sants Patrons, el regidor d’Alzira, Enrique Montalvá, va rebre a la comitiva per a acompanyar-los fins a l’Església de Santa Caterina. En l’Altar dels Sants Patrons, on es guarden les relíquies dels Sants, José Palacios i el regidor de Fires, Festes i Turisme, Rafael Fita, van agrair als assistents la seua participació en esta marxa. Finalment el rector, Enrique Masià, va felicitar a tots i els va animar a continuar en esta celebració que unix els pobles de la Ribera.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada