dilluns, 18 de febrer del 2013

L’HOSPITAL DE LA RIBERA POSA EN MARXA UNA NOVA UNITAT D’ARÍTMIES PER A PATOLOGIES DEL COR


 L’Hospital Universitari de la Ribera ha posat en marxa, recentment, la seua nova Unitat d’Arítmies o Unitat d’Electrofisiologia Cardíaca, dependent del Servei de Cardiologia, i l’objectiu de la qual és diagnosticar, tractar i controlar pacients que presenten qualsevol tipus d’alteració del ritme del cor.
Es tracta d’una Unitat dotada de la més alta tecnologia, que permetrà un enfocament global i un abordatge àgil i òptim d’este tipus de pacients.
Les arítmies cardíaques suposen un problema creixent en la societat actual que disminuïxen la qualitat de vida de les persones que les patixen i provoquen, de vegades, greus conseqüències per als pacients, com a ictus cerebrals o mort sobtada. Per això, aquests pacients requerixen de personal molt especialitzat i d’avançada tecnologia per a abordar la seua malaltia. S’estima que el 15% dels valencians patix algun tipus d’arítmia.
El cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de la Ribera, Dr. Enrique Peris, ha destacat l’excel·lent funcionament d’esta Unitat des de la seua posada en marxa, “que està aconseguint una taxa d’èxit del 96% en tots els procediments, de diversa complexitat, que està duent a terme, amb nul·la mortalitat, a pesar que algunes d’estes intervencions s’han realitzat en pacients d’altíssim risc”.
Entre les seues activitats clíniques, la Unitat s’encarrega de realitzar estudis electrofisiològics complexos i procediments d’ablació amb radiofreqüència, així com d’implantar i controlar tot tipus de dispositius cardíacs com a marcapassos d’última generació, Holter subcutanis, desfibril·ladors automàtics implantables (DAI) i dispositius de teràpia de resincronització cardíaca.
Pel que fa a l’ablació amb radiofreqüència, aquesta Unitat té previst realitzar entorn de 70 procediments anuals, a fi de solucionar diferents tipus de taquicàrdia. L’ablació amb radiofreqüència consistix a utilitzar uns catèters molt fins, guiats per rajos X a través de les venes, per a determinar el punt d’origen de la taquicàrdia i eliminar-ho per mitjà de l’aplicació d’energia de radiofreqüència. En este sentit, l’Hospital de la Ribera ha incorporat un navegador que permet determinar amb major exactitud on s’origina la taquicàrdia per mitjà de la realització d’un mapa elèctric del cor.
Per a dur a terme tots aquests procediments, la Unitat d’Arítmies compta amb una consulta per a visites clíniques, seguiment i control de desfibril·ladors, dispositius de resincronització i marcapassos, un laboratori d’electrofisiologia i un laboratori per a la realització de cardioversions (descàrregues elèctriques per a restablir el ritme normal del cor).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada