divendres, 22 de febrer del 2013

EL PSOE D’ALZIRA PROPOSA QUE NO ES PAGUE EL REBUT D’AIGUA FINS QUE SIGA DECLARADA APTA PER AL CONSUM


La secretària general dels socialistes alzirenys, Isabel Aguilar, responsabilitza a l’Alcaldessa d’Alzira de la situació que estan patint els ciutadans, perquè segons el Reial Decret 140/2003, de 7 de febrer, pel qual s’establixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà, la responsabilitat és de l’Ajuntament d’Alzira.
Segons Aguilar la responsabilitat segons la Llei 14/1986, de 25 d’abril, General de Sanitat, i en la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, s’establixen les responsabilitats, i són els municipis responsables d’assegurar el control en la qualitat de l’aigua. Correspon als municipis l’autocontrol de la qualitat i el control en l’aixeta de l’aigua que consumix la població en el seu municipi, quan la gestió de l’abastiment siga de forma directa.
Aguilar afirma que la Sra. Bastidas no ha sigut prou diligent, perquè la seua obligació és avisar immediatament si l’aigua de consum humà patix modificacions que impliquen que de forma temporal o permanent no siga apta per al consum.
La responsable socialista considera que no sent l’aigua apta per al consum humà i per tant, limitades les seues utilitats, ha de repercutir en el preu de la mateixa i per això considera que mentres dure la situació l’Ajuntament ha d’indicar-li a l’empresa que gestiona el subministrament que no emeta els rebuts.
Segons Aguilar el seu grup presentarà una proposta en el pròxim ple perquè s’acorde no cobrar l’aigua que no es pot usar, perquè pagar per quelcom que no es pot usar no és correcte.
Aguilar recorda que en el passat ple els socialistes van presentar una proposta al considerar que era un autèntic despropòsit que l’aigua a Alzira tinguera una pujada per al 2013 d’un 3,5% quan ens trobem en una situació de crisi.
Segons Aguilar és necessari recordar que des del PSOE durant els últims anys hem realitzat una campanya en què s’informativa que l’aigua de la nostra ciutat no era apta per al consum i el Partit Popular i l’Alcaldessa s’han estat burlant d’estes campanyes a més de boicotejar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada