divendres, 1 de febrer del 2013

EL PSOE D’ALZIRA POSA EN MARXA UNA CAMPANYA INFORMATIVA PER A ASSESSORAR ELS PENSIONISTES QUE VULLGUEN RECLAMAR PER LA CONGELACIÓ DE LES SEUES PAGUES


El secretari d’organització dels socialistes alzirenys, Fernando Pascual, ha informat que des de l’agrupació socialista es posarà en marxa una campanya per a animar als jubilats a reclamar individualment, davant de la Seguretat Social, el cobrament de la paga per la desviació de la inflació en 2012.
Segons Pascual fins ara, els pensionistes havien rebut puntualment al gener esta paga, però El Govern de Rajoy va decidir el passat novembre suspendre-la dins de la seua campanya per reduir gastos i controlar el dèficit.
El responsable socialista considera que la decisió del Govern del Partit Popular de no actualitzar les pensions comportarà una caiguda del consum que provocarà una major caiguda de l’activitat econòmica en 2013. Estem en una situació en què la política del Govern de Rajoy descriu un cercle viciós que paguen els pensionistes.
Pascual explica que la campanya és informativa i reivindicativa, en defensa de les persones majors i dels seus drets. Amb l’eslògan “'L’atac del Partit Popular a les pensions”, els socialistes difondran per totes les llars de jubilats d’Alzira, els perjuís que han suposat per a la no revaloració de les pensions, la pujada d’impostos o el copago sanitari.
Segons Pascual esta campanya consistirà en repartiments de material informatiu pel carrer i trobades amb col·lectius de pensionistes, per a explicar-los i informar-los de fins a quin punt els afecten estes mesures del Govern del Partit Popular.
Pascual considera que és necessari promoure i canalitzar la interposició de reclamacions individuals dels pensionistes, davant de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), sol·licitant l’abonament de la paga. Des de l’Agrupació Socialista els assessorarem sobre els passos que han de donar per a fer esta reclamació.
El dirigent socialista recorda que el dret a la percepció d’esta paga, que compensa la desviació del IPC, és un dret que els pensionistes han consolidat durant l’any 2012 tal com estipula l’article 48 de la Llei General de la Seguretat Social.
Pascual va retraure al Partit Popular que siga tan dur amb sectors de la població que són molt vulnerables. El Govern de Rajoy s’ha encebat especialment amb ells, amb decisions com la pujada de l’IVA o l’IRPF, l’encariment de la llum i l’aigua o el pagament de medicaments que suposen una minva en les butxaques dels pensionistes i de tots els ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada