dilluns, 11 de febrer de 2013

COMPROMÍS EXIGEIX A L´ALCALDÍA QUE S´ADVERTISCA ALS VEÏS DE CARLET QUE L´AIGUA D´AUSIAS MARCH NO ÉS APTA PER AL CONSUM


 El Grup Municipal Bloc-Compromís ha pogut saber que l’índex de concentració de nitrats a l’aigua potable de la urbanització Ausias March de Carlet està molt per damunt dels límits màxims que marca l’OMS i dels nivells legals per a l’aigua de consum, que són de 50 mg per litre, ja que en l’actualitat supera en un 80% esta xifra, amb un nivell de presencia de nitrats de 90 mg/l.
Cal remarcar que ja fa 5 anys que este grup municipal va demanar formalment a l’alcaldia que informara la població que l’aigua no era apta per al consum, però l’única resposta que va obtindre va ser dir que no era tan greu “ja que consumir aigua amb alt nivell de nitrats és com beure’s un cubalibre al dia”, segons va manifestar el regidor Pascual Casp. Des d’aquell moment, l’excés de nitrats no ha fet més que incrementar-se fins als nivells actuals.
Cal ressenyar que l’aigua amb excés de nitrats no solament no és apta per a beure, sinó que pot ser més perjudicial encara per a cuinar, ja que la seua ebullició, lluny d’eliminar els nitrats pot augmentar-ne la concentració. I que es tracta d’una aigua especialment perillosa per a nadons i dones embarassades.
La portaveu de Bloc-Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha manifestat que “l’alcaldia té l’obligació moral i legal d’informar els veïns que l’aigua no és apta per al consum humà, i anem a reiterar-li formalment l’exigència d’informació que repetidament està negant als veïns afectats”.
Ortega ha afegit que “és molt greu que en un tema de salut tan important i que coneix des de fa anys, l’alcaldia mantinga els veïns desinformats i exposats al perill, sense ni tan sols advertir-los de la situació d’insalubritat de l’aigua potable perquè puguen actuar en conseqüència”
Per últim, Ortega ha demanat que en els pressupostos d’enguany s’incloga la inversió necessària per a corregir esta situació i assegurar una aigua de qualitat per a tota la població.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada