dilluns, 11 de febrer de 2013

MÉS ALGEMESÍ IMPULSA L’ADHESIÓ A LA DECLARACIÓ DE L’ALBUFERA COM RESERVA DE LA BIOSFERA


 

Des de l’any 2010 la Conselleria de Medi Ambient, a instàncies de l’Ajuntament de València està treballant en l’elaboració d’un informe per a enviar a l’UNESCO per tal que l’Albufera siga declarada Reserva de la Biosfera. És per això que al març de 2011 la Conselleria va sol·licitar per escrit l'adhesió formal de 32 entitats o institucions. Entre elles estan els 13 municipis afectats pel Parc Natural de l’Albufera. Un d’ells és Algemesí, que té una xicoteta part del seu terme dintre d’aquest Parc, en concret la part nord-est on es troba la important Reserva del Samaruc.
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, malgrat la insistència tant del Conseller de Medi Ambient com de l’Alcaldessa de València sembla ser que sols dos dels tretze pobles han donat suport a aquesta iniciativa: l’Ajuntament promotor de València i el d’Alfafar. Algemesí quasi, dos anys després d’aquesta petició, no ha contestat a aquest requeriment. El fet que hi haja altres 10 municipis que, com Algemesí, no ho han fet, no ens eximeix de la nostra responsabilitat. “Un poble que compta amb un bé immaterial declarat per la UNESO Patrimoni de la Humanitat sap ben bé de la importància i valor d’aquest reconeixement”.
Per a Bermúdez resulta cridaner el mesinfotisme valencià que fa que de les 32 institucions a les quals se’ls ha demanat pronunciament sols sis hagen acordat oficialment el seu suport a la iniciativa. La tramitació de la Reserva de Biosfera es realitza a través del Ministeri de Medi ambient i necessita d’una sèrie de requisits tècnics i acords administratius. Per al projecte és imprescindible comptar amb les adhesions inicials de les Administracions, entitats i agents socials i econòmics implicats. És imprescindible, doncs, entre d’altres, l’acord de l’Ajuntament d’Algemesí.
Segons el portaveu de Més Algemesí, l’actual equip de govern popular s’ha desentès totalment del tema. “Resulta lamentable que estiguem dos anys sense contestar a una petició tan important per l’Albufera i per Algemesí, una petició que els dirigents del seu propi partit no es cansen de reiterar”.
Més Algemesí ha decidit donar un nou impuls al tema i ha presentat una moció que esperem que esdevinga institucional i compte amb el suport de tots els grups. “Demanem adherir-nos a la declaració de l’Albufera com a Reserva de la Biosfera i poder complir amb les obligacions que com a administració implicada en el projecte ens pertoca”.
Més Algemesí considera que l’Albufera pel seu valor ecològic, cultural i antropològic ha de comptar amb aquest reconeixement internacional que ajude no sols a preservar-la sinó també a millorar-la. “Esperem que en aquesta ocasió l’equip de govern, que exerceix més d’oposició a les iniciatives dels altres que d’autèntics governats municipals, no vote en contra una proposta i iniciativa que al capdavall no és de MÉS ALGEMESÍ, sinó institucional i del seu propi partit” , afirma Bermúdez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada