dijous, 31 de gener del 2013

XIMO PUIG: “GALLARDÓN HA DONAT LA VERSIÓ DE LA DEFENSA I EIXE NO POT SER MAI EL PAPER DEL GOVERN EN UN INDULT”


El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha preguntat al ministre “per què va concedir l'indult en contra dels informes de la Fiscalia i de l’Audiència i si té alguna cosa a veure amb que el despatx que ho ha tramitat està lligat a familiars directes seus”

XIMO PUIG
El secretari general del PSPV-PSOE i diputat en el Congrés, Ximo Puig, ha assegurat que el ministre Gallardón ha donat “la versió que va donar la defensa i eixe no pot ser mai el paper del govern en l’indult”. Així s’ha referit durant la seua intervenció en el Congrés on ha preguntat al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, per “les raons que li han portat a indultar al conductor kamikaze que va acabar amb la vida d’un jove de 25 anys d’Alzira”. En aquest sentit, Puig ha recordat que “els tribunals el van condemnar a 13 anys per un delicte de conducció greu amb menyspreu a la vida dels altres i, no obstant això, no havia complit ni la desena part de la seua condemna quan Gallardón li va concedir graciosament la llibertat, en contra de l’informe de l’Audiència i de la Fiscalia”. Per això, ha assegurat que formular aquesta pregunta hui en el Congrés demostra quina és la idea de Gallardón “sobre democràcia i respecte a les persones” perquè, segons ha lamentat, “no ha tingut ni la més mínima decència d’explicar als ciutadans què ha passat amb este indult que ha alarmat a l’opinió pública”.
Així, després de la intervenció del ministre, que ha justificat la decisió al dir que el conductor “no tenia antecedents, no conduïa davall els efectes alcohol i va ser diagnosticat d’epilèpsia”, Puig ha lamentat que Gallardón “haja fet seues les posicions de la defensa i s’ha convertit en jutge de jutges”. Segons ha explicat Puig, les raons que ha donat Gallardón “són les mateixes que va plantejar la defensa i, no obstant això, el jutge en primera instància i el Tribunal Suprem no les van acceptar”.
D’aquesta manera, el diputat socialista ha recordat que “l’Associació de Víctimes d’Accidents de Tràfic ha dit que este indult és incomprensible i és un frau a la dignitat humana; el president del Tribunal Suprem ha mostrat el seu profund disgust; els ajuntaments, molts d’ells del PP, han dit que havia de donar explicacions i han exigit la revocació”.
Per això, ha insistit a preguntar “per què va concedir este indult amb els informes en contra de la Fiscalia, per què només deu mesos de presó quan és un delicte de màxima gravetat, per què s’ha tramitat amb esta inusual rapidesa, per què 13 anys es convertixen en 4.200 euros, per què té alguna cosa a veure amb que el despatx que ha tramitat este indult està lligat a familiars directes seus i també a dirigents del PP”. Per a Puig, esta ha sigut una “decisió indecent”.
Puig ha lamentat que el ministre haja intentant enganyar a l’opinió pública, comparant este indult amb un altre anterior, quan en aquell cas, el condemnat havia complit més de dos terços de la pena, mentres que en este cas, l’indultat no ha complit ni la desena part, ja que ha estat en la presó menys d’un any, quan la seua condemna era de 13 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada