dimarts, 22 de gener del 2013

VISITA A L’IVACOR PER A VEURE EL PROCÉS DE RESTAURACIÓ DE LA TÚNICA DEL NATZARÉ


 El regidor de Cultura i Patrimoni Històric Artístic, Carlos Correal, la presidenta d’Arxiconfraria de Jesús Natzaré i la Mare de Déu del Sufragi, Remedios Pau, l’arxiver i historiador de l’Arxiconfraria, Josep Lluís Andrés, el director del MUMA, Agustín Ferrer, i la restauradora municipal, Mónica Ibáñez, han visitat les instal·lacions de l’Institut Valencià de Restauració i Conservació de Béns Culturals (IVACOR), situades a Castelló, per a veure el procés de restauració de la túnica del Natzaré.
La directora del centre, Carmen Pérez, i la restauradora del departament de Conservació de Materials Tèxtils, Mª Gertrudis Jaén, van mostrar l’estat en què es troba la túnica, després del procés d’intervenció realitzat i que es troba ja en la seua última fase.
El minuciós treball d’estudi i restauració dut a terme en l’IVACOR, ha sigut sufragat, en part, per mitjà d’una subvenció de la Diputació de València de 4.500 euros. Ha permés la recuperació d’una de les peces més rellevants de la indumentària de la Setmana Santa Alzirenya, la túnica del Natzaré, admirable pels seus magnífics brodats.
A primers del mes de març i, durant la celebració de les Jornades d’Exaltació del Tambor i Bombo que se celebra a Alzira, del 8 al 10 de març, es mostrarà al públic la restauració de la túnica en Sala d’Exposicions Temporals I del MUMA. D’esta manera, tots els interessats podran apreciar el resultat d’esta intervenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada