dimarts, 22 de gener del 2013

EL DIUMENGE VA TINDRE LLOC L’ETAPA FINAL DE LA RUTA DELS MONESTIRS

Diumenge passat va tindre lloc la 5a i última etapa de la quinta edició de la “Ruta dels Monestirs- el Pas del Pobre” organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira.
Els excursionistes es van desplaçar a les 8:00 del matí des de la Plaça del Regne amb autobús fins al Paratge Natural Municipal de la Casella, on va finalitzar l’anterior etapa. Des d’allí es va iniciar l’etapa a peu baixant per la carretera, el tram del GR-236, que se solapa en sentit contrari amb el PR-V 303 que va d’Alzira a la Casella. Posteriorment, es van desviar pel camí que enllaça amb la senda que puja el Pas del Pobre de la solana de la Casella. Un dur ascens, de poc més de mitja hora, que va donar lloc a una de les vistes més singulars de tota la Ruta, les valls de la Murta i de la Casella a un costat i a l’altre del tossal.


A la bellesa del Paratge Natural Municipal de la Murta, amb les ruïnes del monestir de la Murta presidides per la Torre dels Coloms, s’unien les no menys atractives valls de la Casella i d’Aigües Vives, en el que s’apreciava el convent de Santa Maria d’Aigües Vives superat en la quarta etapa. El descens pel frondós vessant de l’ombria de la Murta va portar fins als peus del monestir on, després de l’esmorzar, es van segellar els credencials.
L’informador de Turisme i tècnic del MUMA, Pedro Benedito, va explicar als assistents la història del cenobi i va fer una descripció detallada dels béns culturals i naturals del seu entorn.
Al migdia, la comitiva va arribar al local de la Comissió de Festes de Sant Llorens en la Graella, on es van detindre a menjar. Després del descans, van ascendir a la Montañeta de Sant Salvador, on s’alça el Real Santuari de la Patrona d’Alzira, la Mare de Déu del Lluch, van visitar l’interior del temple, guiats per Emilio Carbonell, de la Confraria de Santa Maria del Lluch, que els va explicar la història del Santuari. Des d’allí pel Calvari, van descendir per a iniciar la seua entrada en els carrers d’Alzira, transitant per l’Avinguda del Parc, Hort dels Frares, Santa Rita, Escoles Píes, Plaça Major, Pont Sant Bernat, Calderón de la Barca, Faustino Blasco, Major Santa Caterina, Plaça de la Constitució, Sant Roc fins a aconseguir el destí d’esta etapa, el Museu Municipal - MUMA, on van depositar els credencials amb els segells que acrediten els distints llocs transitats per a rebre el certificat d’haver efectuat la Ruta en la seua totalitat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada