dilluns, 21 de gener del 2013

L´ASSOCIACIÓ AMICS DE SANT ANTONI CELEBRA LA TRADICIONAL ROMERIA DE SUECA


L’Associació “Amics de Sant Antoni Abad”, presidida per Vicent Lledó “Pio”, va celebrar aquest diumenge la tradicional romeria pels carrers de la ciutat i la posterior benedicció d’animals  a l’església de La Miraculosa. En primer lloc, van desfilar les mascotes més xicotetes, i com  altres anys  els gossos i tortugues van ser les més nombroses. A continuació, es va iniciar una vistosa desfilada en la qual van participar cavalls i un gran nombre de carros i carrosses de ciutadans de Sueca, però també d’altres poblacions com ara Fortaleny, Cullera, Algemesí, Corbera i altres municipis de la comarca.
Per al president de l’Associació, Vicent Lledó, “la participació enguany ha tornat a ser nombrosa, a pesar de les inclemències del temps que van provocar que alguns participants d’altres anys no pogueren acudir ahir. El fort vent, que afectava els animals, va provocar també que la romeria d’enguany es realitzara en menys temps”.
Més de 3.000 panets es van repartir a tots els participants. En esta edició, la número 18, com ve sent habitual, es van rendir homenatges a tres persones molt vinculades al món dels cavalls, Blas Viñoles Serra, Salvador Benedito Gadea i Eugenio Marí, els quals van arreplegar una placa commemorativa de mans de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i el regidor de Festes, Dimas Vázquez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada