dimecres, 23 de gener de 2013

L'ALCÚDIA DEMANA LA LLIURE EMISSIÓ DE TV3 EN EL TERRITORI VALENCIÀ


Es reclama que es regule la llei de televisió sense fronteres

La moció de Compromís per l´Alcúdia s'aprova per unanimitat


Concentració a l'Alcúdia en març de 2011
La moció que va ser aprovada per unanimitat per l'Ajuntament de l'Alcúdia té com a punt de partida la recent sentència del Tribunal Suprem que es pronuncia a favor del recurs que Acció Cultural del País Valencià va interposar davant del tancament dels repetidors i la sanció de 300.000 euros que el Govern del Consell de la Generalitat Valenciana li va imposar, per l’emissió de la senyal de TV3 a la Comunitat Valenciana. L'alt tribunal ha determinat que la Generalitat Valenciana no és competent per decidir quines senyals televisives es poden emetre a la Comunitat Valenciana i quines no.
Segons Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, la sentència del Tribunal Suprem deixa la porta oberta perquè no només TV3 puga rebre’s al País Valencià, sinó que altres senyals televisives d’àmbit estatal puguen ser rebudes als seus diferents territoris, en pro de la llibertat d’informació, la pluralitat i el respecte a les llibertats individuals de cada usuari. No té cap sentit que, ara com ara, no existisca cap restricció de senyal respecte de canals internacionals i tanmateix no es puga rebre senyal d’aquelles televisions d’àmbit autonòmic i local.
Compromís per l'Alcúdia recorda en la moció que la Iniciativa Legislativa Popular sobre la Televisió sense Fronteres que reivindica el dret dels ciutadans al reconeixement legal de l'existència de les diferents realitats lingüístiques de l’Estat Espanyol i dels seus respectius espais de comunicació, i el dret a tenir lliure accés als canals de televisió emesos en les diferents llengües de l'Estat va ser recolzada per 651.000 persones.
Paco Sanz manifestà que la sentència del Tribunal Suprem permet, de nou tornar a reivindicar aquest dret a rebre la informació en la llengua en la que un individu s’expresse i/o ho considere necessari: anglès, espanyol, xinés, però també, valencià, gallec o euskera.
L'Ajuntament de l'Alcúdia insta al Govern Central a fer totes les gestions necessàries per a regular la llei de televisió sense fronteres i garantir les emissions en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic de TV3, RTVV i IB3TV.
Igualment s'insta a la Generalitat Valenciana a arribar a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya pel que fa a les emissions de TV3 i els altres canals públics catalans i Canal 9 que permeta que tots siguen rebuts en el conjunt del territori valencià i català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada