dimarts, 22 de gener del 2013

LA SETMANA SOLIDÀRIA D'ALMUSSAFES CONCLOU AMB 1.209 QUILOS I 310 LITRES D'ALIMENTS ARREPLEGATS


Els lots ja s'estan repartint en el Departament de Benestar Social entre els veïns necessitats



La localitat d'Almussafes va despedir l'any amb la celebració d'una iniciativa solidària centrada en l'arreplega d'aliments de primera necessitat. L'associació Festers 2013 va convocar la campanya, en col·laboració amb el propi Ajuntament i la Taula de la Solidaritat, davall el lema “Persones ajuden a persones”. Multitud de veïns es van sumar a la iniciativa benèfica, que es va desenrotllar durant tota una setmana, solidaritat ciutadana que ha assegurat l'èxit de la campanya, que s'ha traduït en 1.209 quilograms i 310 litres d'articles alimentaris indispensables per al dia a dia de moltes famílies de la població. En l'actualitat, el Departament de Benestar Social ja ha iniciat la distribució dels lots com a ajudes d'emergència social a aquells veïns que estan travessant més dificultats econòmiques.

La gravetat econòmica que afecta algunes famílies de la població d'Almussafes com a conseqüència de la crisi ha sigut el detonant principal per a impulsar una Setmana Solidària centrada en la recollida d'aliments no peribles, durant el passat mes de desembre, que ha conclòs amb gran èxit de participació.

La proposta va partir dels 40 integrants de l'associació Festers 2013, els que la van traslladar davant dels responsables municipals i, amb posterioritat, el propi ajuntament i la Taula de la Solidaritat van acordar sumar-se a la iniciativa, aprovant oficialment la campanya.
Amb el lema “Persones ajuden a persones” es va dissenyar l'esmentada activitat solidària, que es va desenrotllar durant tota una setmana en diferents punts de la població. En concret, el públic en general va poder entregar els aliments no peribles en el Centre Cultural, tant en horari matinal com vespertí. Els propis festers es van encarregar d'organitzar totes les entregues de llegums, pasta, arròs, oli, galletes, farina, sal, lactis, aigua, cereals, sucre i conserves diverses, entre altres articles alimentaris. Per la seua banda, els escolars dels centres educatius de la població van portar els aliments als propis col·legis, igual que els membres del Club de Billar Local.
La crida realitzada des del propi consistori municipal a les empreses del parc industrial Rei Joan Carles I, a les que va demanar col·laboració activa en la campanya, es va traduir, així mateix, en la participació activa i desinteressada de les companyies Lear i ICEMI
Conclòs el període establit per a l'arreplega, els propis Festers van dur a terme el recompte dels aliments aportats que, amb posterioritat es van traslladar fins al Banc d'Aliments Local, emplaçat en la seu del Departament de Benestar Social..
En l'actualitat, el departament està dispensant els lots, que també inclouen productes de primera infància i higiene, com a ajudes d'emergència entre els veïns i veïnes d'Almussafes més desfavorits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada