dissabte, 8 de desembre del 2012

LA DEMANDA CONTRA L’ALCALDE DE CULLERA PER UN SUPOSAT DELICTE DE PREVARICACIÓ AMBIENTAL ES REMET PER VIA PENAL


La jutge remet al Deganat la causa contra l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuan, perquè designe qui jutjarà

Ernesto Sanjuan s’enfronta a una pena de dos anys i tres mesos de presó per permetre que tres pubs de la zona de la platja de Sant Antoni superaren durant diversos anys els límits de soroll permesos per la legislació


El fiscal demana contra Sanjuán huit anys d’inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic, i que pague les costes processals.

Ernesto Sanjuan
La titular del jutjat de primera instància i instrucció número tres de Sueca ha remés al Deganat dels Jutjats de València el procediment abreviat seguit contra l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán (PP), per un delicte de prevaricació ambiental, en què està acusat de permetre que tres pubs del municipi superaren durant diversos anys els límits de soroll permesos.
El passat 10 de maig el jutjat va dictar interlocutòria d’obertura de juí oral contra Sanjuán per un delicte de prevaricació ambiental i contra altres dos particulars per un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals, en la modalitat de contaminació acústica. En aquesta causa estaven personats el ministeri fiscal i l’acusació particular, en representació de cinc comunitats de veïns del municipi. La remissió del procediment al Deganat es realitza en relació amb la petició de l’acusació, que sol·licita l’enjudiciament davant del Jutjat Penal.
La Fiscalia de València sol·licita una pena de dos anys i tres mesos de presó contra Sanjuán, a qui acusa de permetre que tres pubs de la localitat superaren durant diversos anys els límits de soroll permesos. Segons consta en l’escrit fiscal, el primer edil era coneixedor d’esta situació per les contínues denúncies abocades per part dels veïns afectats i, no obstant això, no va actuar.
Així mateix, el fiscal demana contra Sanjuán, a qui acusa d’un delicte de prevaricació mediambiental, tipificat en l’article 329 del Codi Penal, huit anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic, i que pague les costes processals.
El fiscal també dirigix l’acusació contra els dos gerents dels tres pubs per als que demana tres anys i un mes de presó per un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals. A més, els sol·licita que paguen una multa de 6.600 euros. En relació a la responsabilitat civil, demana una indemnització de 6.000 euros per a cada veí que acredite haver sigut afectat.
Des de l’inici de les activitats d’aquests pubs, en els anys 90, fins a juliol de 2008, residents de les comunitats propietaris dels Edificis afectats van formular multitud de denúncies davant de la Policia Local i l’Ajuntament de Cullera en què van fer constar els perjuís que estaven patint pels sorolls.
En aquestes denúncies, els veïns criticaven el funcionament il·legal dels pubs, la carència i insuficiència d’insonorització, la realització d’actuacions musicals en directe, la contaminació acústica causada per la música i els clients , així com altres activitats com la venda de begudes alcohòliques en la via pública i l’incompliment reiterat dels horaris de tancament.
Es van prendre mostres sonométricas en més de 20 ocasions, des de 1997 fins a 2007, que van constatar la superació de decibels. En la majoria de les vivendes, es van percebre nivells sonors superiors als 50 decibels, arribant en algun cas als 70 amb les finestres obertes.
Aqests nivells d’inmisión sonora vulneraven els límits de soroll establits en la normativa mediambiental vigent, i suposaven un greu risc per a la salut de les persones que habitaven en les vivendes limítrofs als tres pubs.
Segons el fiscal, d’aquesta vulneració eren conscients els acusats durant tot el temps en què van explotar els seus negocis, no posant solució i incomplint de manera continuada la normativa mediambiental en matèria acústica.,
El fiscal indica que Ernesto Sanjuán va rebre diverses denúncies dels veïns en què es feia constar el funcionament il·legal dels pubs. No obstant això, i des de 1999, com a responsable de l’Alcaldia va mantindre una actitud completament passiva amb els pubs 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada