dissabte, 8 de desembre de 2012

DELEGACIÓ DEL GOVERN AMONESTA A L’AJUNTAMENT D’ALGEMESÍ PER INTENTAR INFRINGIR UNA LLEI ESTATAL


 Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, una vegada més l’Ajuntament d’Algemesí ha intentat incomplir la legislació superior i ha estat amonestat per la Delegació del govern. En novembre de 2008 aprovà l’Oferta d’Ocupació Pública que determina quins són els llocs de treball que han de proveir-se públicament a través d’una oposició. En la seua majoria són llocs existents i necessaris i coberts, inicialment, per personal interí. La llei 7/2007 estableix claríssimament en els seu article 70.1 que l’aprovació de l’Oferta d’Ocupació Pública “comportarà l’obligació de convocar els corresponents processos selectius per a les places compromeses”, establint també que “l’oferta d’ocupació pública o instrument semblant deurà desenvolupar-se dintre del termini improrrogable de tres anys”.
Segons Bermúdez, malgrat aquest termini “improrrogable de tres anys” el ben cert és que més de tres anys després, en juny de 2012, l’Ajuntament modificà aquesta oferta canviant dues places reservades per a minusvàlid a torn lliure, fent la corresponent publicació al BOPV. Assabentada la Delegació del Govern d’aquesta il·legal modificació li requerí, per via oficial, informació al respecte. Posteriorment en setembre li comunicà verbalment que l’oferta d’ocupació pública de 2008 estava caducada pel que feia a les places de torn lliure i que per tant no es podia executar, la qual cosa ha forçat a l’Ajuntament a declarar caducades 7 places que volia treure a concurs (Cap de negociat, Arquitectes, 3 enginyers i 2 auxiliars de biblioteca).
Per a Més Algemesí resulta inconcebible que una administració intente fer “trampa” amb qüestions de personal i malgrat saber que és il·legal convocar aquestes places ho intente fer.
Segons expliquen des del grup municipal, la llei diu que l’Oferta d’Ocupació Pública ha d’executar-se com a màxim en el termini improrrogable de tres anys (la llei valenciana posteriorment ho deixa en dos). En l’actualitat encara està desenvolupant-se alguna oposició d’aquella oferta d’ocupació que tot i que s’ha convocat dintre de termini, encara no està conclosa.
La publicació de l’esmentada oferta “comportarà l’obligació de convocar els corresponents processos selectius per a les places compromeses”, i això és el que més lamenta Més Algemesí, l’incompliment d’una obligació legal que perjudica a aquells que legítimament volen accedir a la funció pública.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada