diumenge, 9 de desembre del 2012

EL PSPV-PSOE DE SUECA RECOLZARÀ ELS NOUS CONVENIS DE LES EE LL MM DEL MARENY I DEL PERELLÓ


 L'executiva del PSPV-PSOE de Sueca ha acordat per unanimitat recolzar i donar llum verda als nous convenis que han redactat les Entitats Locals Menors (EE LL MM) del Mareny de Barraquetes i del Perelló. Aquests regulen el seu àmbit de competències i finançament. La seua aprovació significarà la finalització del conflicte permanent existent entre les EE LL MM i l'Ajuntament de Sueca.
 Un dels temes de l'executiva celebrada dimecres passat, va ser l'exposició de les propostes de convenis, després que en el passat mes d'agost, en el Ple del Consistori suecà aprovara la revisió i actualització del document marc.
Per a la seua redacció s'han basat en el peritatge judicial de la sentència del 2004 mitjançant la qual es condemna a l'Ajuntament de Sueca a pagar-li al Perelló uns 900.000 euros aproximadament. Per existir més recursos pendents del Perelló i del Mareny de Barraquetes, el PSPV-PSOE de Sueca opta per evitar que per jurisprudència, i una vegada es resolgueren tots els contenciosos pendents contra l'ajuntament, poguera generar-se un deute milionari amb les EE LL MM que podria hipotecar seriosament les arques municipals i, amb açò, els interessos de tots els suecans i suecanes.
Els convenis són documents que tindran una vigència de cinc anys. Les EE LL MM es comprometen a no iniciar cap contenciós més durant aqueix període. A més, també s'obliguen a retirar tots els contenciosos pendents de sentència.
 Els diners que es transfereix a les EE LL MM per al seu correcte funcionament i cobrir les necessitats dels seus veïns i residents de la temporada estiuenca procedeix exclusivament del que en elles es recapta. La totalitat d’eixos diners és rebut per Sueca, i un percentatge estipulat per conveni (un 75%), torna al Perelló i El Mareny de Barraquetes.
En aquest sentit, des del PSPV-PSOE volen aclarir que no es tracta de “llevar d'ací per a donar allí”. A més existeix una una sentència desfavorable per a Sueca mitjançant la qual, després d'un peritatge judicial, estima que el percentatge que perceben no és el correcte d'acord amb conveni vigent en l'actualitat.
 Actualment existeixen altres EE LL MM valencianes com a Jesús Pobre i La Xara (les dos depenents del municipi de Dénia), que es basen en aquest tipus d'acords des de 1997. Han funcionat fins avui sense cap problema. Se'ls reconeixen uns percentatges fins i tot superiors als quals demanen en el nou conveni el Mareny i El Perelló.
La intenció de l'executiva del PSPV-PSOE local és “estar per la labor” i que s'acabe la històrica problemàtica existent entre les nostres EE LL MM i l'ajuntament. Al cap i a la fi, El Perelló i El Mareny de Barraquetes formen part del municipi de Sueca i tota millora en la qualitat de vida i atenció als seus ciutadans és una millora per a Sueca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada