dimecres, 12 de desembre del 2012

ELS REGATISTES DEL CLUB NÀUTIC DE CULLERA LIDEREN LA XLVI SETMANA NÀUTICA D’ALACANT EN LA CLASSE CATAMARÀ


Els regatistes del CNC, Marc Jovani i Rocío Piris es classifiquen primers després de tres dies de regates en aigües alacantines


La Vela Lleugera va triomfar en la XLVI Setmana Nàutica d’Alacant, que es va celebrar en aigües d’Alacant i seu de La Pedrera durant el pont de desembre.
La Classe Europa disputava la primera de les tres proves classificatòries per a la Copa d’Espanya. Per als Làser, 420, i Catamarans (Hobie Cat 16, F- 18 i Intersèries), la Setmana Nàutica d’alacant era prova de caràcter autonòmic puntuable per al rànquing de la Comunitat Valenciana.

Divendres passat, es van iniciar les primeres proves de la Copa d’Espanya de la classe Europa i en la que van prendre part prop de 60 regatistes, representant a les comunitats autònomes d’Andalusia, Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana.
La resta de classes: Làser Estàndard, Làser Radial, Làser 4,7, 29er i Catamarans va tindre una participació de prop de 70 regatistes procedents de Catalunya, Andalusia, Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana,
La segona jornada de la setmana nàutica d’Alacant, celebrada divendres passat va ser per a la la flota de Làser, Classe A, Hobbie Cat 16 i F18, que van poder disputar les seues tres primeres proves.
L’equip del CNC format per Marc Jovani i Rocío Piris es va mostrar intractable en la primera jornada de regates aconseguint tres primeres posicions i posicionant-se amb clar avantatge en la classificació general.
La segona plaça va ser per als valencians i representants de la UPV, Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás que finalitzen la jornada segons, mentres que la parella de l’equip elecar 2001 del CNC format per Serafín Sanz i Javier Martínez aconseguixen la tercera plaça.
Segons expliquen els regatistes de l’equip sandiakkipas del CNC, “el divendres vam tindre un vent d’uns 14-17 nucs de ponent amb poca onada. Era un vent per a anar els dos a trapezi però no era excessiu, perfecte per a nosaltres, el barco respon magníficament i normalment corre mes que els altres. vam fer bé l’eixida i marcant a la flota no vam tindre problemes per a aconseguir tres primers, deixant a la flota a una considerable distància.
Durant la segona jornada de regates, es van poder completar tres proves en totes les classes. En Hobie Cat 16 pocs canvis, amb l’equip de Cullera, Marc Jovani i Rocío Piris (3-3-1) al capdavant del grup. La segona plaça és per als valencians Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás ( 2-1-2), amb dos punts més que el líder. La tercera plaça és per a un altre representant del nàutic de Cullera, Serafín Sanz i Javier Martínez (1-2-3) a cinc punts del primer.
Per als regatistes de Cullera la jornada del dissabte va destacar per un vent fluix entre els 8 a 12 nucs de direcció de nord. “Ja no confiàvem tant en la nostra velocitat encara que vam respondre bé, però van haver-hi algunes rolades que no vam saber veure a temps.
La jornada del diumenge en què es van realitzar dos proves per a la classe catamarà va destacar pel vent continu de nord entre 6-10 nucs.
Segons els regatistes de Cullera, “amb la intensitat d’este vent ja ens costa defendre, sempre pensem que amb poc vent no tenim tanta velocitat respecte als altres. el vent va rolar durant el transcurs de la primera mànega i era essencial encertar el moment de les virades. En la primera mànega comencem malament, anàvem quarts, però durant el transcurs de la mateixa i analitzant el camp de regates aconseguim una segona posició. En la segona mànega va ser mes fàcil, després d’una bona eixida, i marcant al segon, ens vam mantindre durant tota la mànega en primera posició”. Després dels tres primers llocs del divendres, l’estratègia del dissabte i del diumenge empleada va ser la de no arriscar, intentant fer bones eixides, marcant el possible rival i confiar en la nostra velocitat. El catamarà va mostrar un bon rendiment, a pesar del seu estat.

Cal recordar que els regatistes del CNC naveguen amb un barco de més de 12 anys d’antiguitat i que no compten amb cap suport institucional de l’ajuntament de la seua localitat.
Finalment, la suma de resultats proclamava Marc Jovani i Rocío Piris, de l’equip sandiakippas del CN Cullera com els màxims vencedors de la seua categoria, amb 10 punts, seguits per Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás, del Club de Vela de la Universitat Politècnica de València, amb 13 punts, i Serafín Sanz i Javier Martínez, de l’equip elecar 2001 del CN Cullera, amb 16 punts.
En l’entrega de trofeus, celebrada en les instal·lacions del Real Club Nàutic d’Alacant, van estar presents el president del RCR d’Alacant, Juan Rodríguez Marín, que va estar acompanyat pel seu comodor, José Miguel Cerdá i la vocal de Vela Lleugera, Rosana Amorich, a més d’altres autoritats d’Alacant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada