dimecres, 12 de desembre del 2012

COMPROMÍS PER L'ALCÚDIA PRESENTA 6 ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA GENERALITAT A TRAVÉS DE LA COALICIÓ COMPROMÍS A LES CORTS VALENCIANES


Entre les esmenes estàn la construcció d'un nou col·legi d'educació infantil i primària, instal·lació d'ascensors en escoles públiques, supressions de passos a nivell o transport públic amb l'hospital de la Ribera.

 Compromís per l'Alcúdia ha presentat un total de 6 esmenes als pressuposts de la Generalitat Valenciana a través de la Coalició Compromís en les Corts Valencianes relacionades amb l'educació o el transport públic.
Paco Sanz, portaveu de Compromís per l'Alcúdia a l'Ajuntament, destaca que entre les esmenes destaca la construcció d'un nou Col·legi d'Infantil i Primària, centre que malgrat estar programat des de fa anys, no conta amb finançament. En l'actualitat les tres escoles públiques estan saturades amb 2 barracons i 7 classes duplicades que excedeixen de la capacitat dels centres. Havent de dedicar-se aules d'informàtica, idiomes o biblioteca per la falta d'espai.
 En matèria d'educació Compromís proposa igualment la construcció d'ascensors en les escoles públiques d'Heretats i Batallar per a poder ser utilitzat per persones amb discapacitats, mestres o alumnes. Són nombrosos els xiquets que han de pujar amb crosses per les escales fins a un primer i segon pis amb el risc que comporta. S'ha sol·licitat reiteradament a la Conselleria sense que aquesta s'haja compromès en la seua instal·lació. També en matèria d'educació es proposa l'ampliació de l'edifici d'educació infantil del col·legi Heretats amb la construcció de 2 classes, ja que en l'actualitat el cicle d'infantil es troba repartit en dos edificis distints el que dificulta la realització d'activitats i la coordinació i funcionament del professorat.
 En matèria de transport Compromís per l'Alcúdia demana una línia d'autobusos que connecte amb l'hospital de la Ribera, ja que l'absència de transport públic dificulta l'assistència de pacients i acompanyats al mateix. Cal tindre en compte que en l'actualitat és l'Ajuntament de l'Alcúdia el que corre amb les despeses de transport amb l'hospital, per la no existència d'una línia comarcal que preste aquest servei.
Entre les esmenes de Compromís al pressupost de la Generalitat també figura la supressió dels 2 passos a nivells que travessen en l'actualitat el nucli urbà de l'Alcúdia, el que suposa un perill constant per a persones i vehicles.
 Igualment es demana que el pas soterrani per a vianants de l'estació de FGV de l'Alcúdia siga accessible per a persones amb problemes de mobilitat, ja que en l'actualitat l'accés es realitza mitjançant llargues escales que impossibiliten la seua utilització per persones amb dificultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada