divendres, 14 de desembre del 2012

EL MUMA D’ALZIRA ACULL L’EXPOSICIÓ EN HOMENATGE A MARTÍNEZ RIBES



Fins al pròxim 13 de gener de 2013, pot visitar-se, a les Sales Temporals I i II del MUMA l’exposició “Punts de Vista que fan paisatge”, organitzada amb motiu del centenari del pintor José Martínez Ribes.
L’exposició compta amb 14 quadres de distint format de l’artista que va plasmar la Muntanyeta de Sant Salvador, obres procedents de la família o de col·leccions particulars, i dels fons del MUMA, reunits pel comissari de la mostra, Francesc Piera. S’exposa, així mateix, un quadre cedit per a l’ocasió per l’Ajuntament de Pont Genil a Còrdova, ciutat que li va declarar fill predilecte i en el que té dedicat un carrer. L’esmentat quadre representa un paisatge dels horts d’Alzira vistos des del mirador de la Muntanyeta.
Juntament amb la col·lecció de Martinez Ribes, s’exposen altres obres seleccionades, com un paisatge de Vicente Palau Gómez, tio del pintor, o d’altres pintors, ja difunts, que es van inspirar en la Montañeta i els seus voltants, com Vicente Sanz Castellanos, Ricardo Fluixá Gómez, Andrés Valls, Agustín Ferrer Gordó, Antonio Cano, i Joaquín Gómez Perelló.

A l’acte inaugural, van assistir nombrosos artistes que van voler homenatjar Martínez Ribes i han contribuït a la mostra amb obra pròpia, amb la temàtica comuna de paisatges de la Muntanyeta, o elements vinculats a ella, com el Santuari, els xalets, el Calvari, etc.. convertint-se, d’aquesta manera, en una trobada d’amics i companys com a Salvador Ausina, José Goig del Poyó, José Gisbert Moreno, Maria Victòria Martín Gómez de les Heras, Ángela Malyseva, Miriam Balaguer, Francisco Valencia, Fernando López Amador, Antonio Espinar Urbano i José Antonio Espinar Múñoz, Teresa Iñigo, o Francisco Hernández Solera “Rubio” entre, altres.

Quadres, relleus, dibuixos que, juntament amb objectes personals, com una paleta del pintor, fotografies, documents, retalls de premsa, o catàlegs d’exposicions, ens recorden a aquest benvolgut artista que va saber valorar el paisatge de la Montañeta i divulgar-ho pel territori espanyol en diferents exposicions. També es deu a Martínez Ribes, la donació al Museu, en 1978, de quatre quadres del seu oncle Vicente Palau i que, el regidor de Cultura i Patrimoni Històric Artístic, Carlos Correal, va agrair públicament, al mateix temps que va incloure en aquest reconeixement a la persona que va intervindre en la gestió, el professor Jesús Emilio Hernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada