dissabte, 8 de desembre del 2012

COMPROMÍS PER ALZIRA DEMANA INFORMACIÓ EXHAUSTIVA SOBRE LES INSTAL·LACIONS EDUCATIVES QUE CONTENEN URALITA FETA AMB AMIANT


 Els municipis de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables que pertanyen a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies es reuniren el passat dimarts a Alzira, amb la Consellera d’infraestructures i el ja ex-Conseller de sanitat, Sr. Rosado.
Segons l´Agrupació Compromís per Alzira, l’accident succeït el dia anterior, conseqüència de la ruptura d’una uralita en l’Institut Rei En Jaume, posa en dubte que Alzira es puga considerar una ciutat saludable quan en alguns dels nostres centres educatius i altres instal·lacions municipals encara conserven materials que estan realitzats amb la fibra d’amiant, que és perjudicial per a la salut.
 Des de Compromís per Alzira expliquen que el dia de l’accident, ens interessarem en primer lloc per la salut dels joves accidentats. Després, ens posarem en contacte amb el centre per tal de saber que havia passat. Va ser quan ens digueren que els bombers, seguint el protocol, van haver de mullar la zona per a evitar la pols amb la fibra d’amiant conseqüència de la ruptura de la uralita, uralita que ja fa anys que devia haver-se retirat.
La legislació per a la retirada dels productes que continguin amiant és clara. Segons l’OM de 7 de desembre del 2001 (BOE núm. 299), en el seu annex especifica que l’ús de materials que ja estaven instal·lats o en servei abans de l’entrada en vigor d’aquesta OM (entrava en vigor el 14 de juny del 2002) segueix estant permès fins a la seua eliminació o el final de la seua vida útil.
 Des de Compromís per Alzira es va a sol·licitar a l’Ajuntament d’Alzira i a la Conselleria de Educació informació sobre si existeix un registre de les instal·lacions educatives on hi ha materials que continguen fibra d’amiant, si s’estan realitzant inspeccions periòdiques per a vigilar l’estat de deteriorament que puguen tindre aquestos materials, si hi ha informes tècnics al respecte i si hi ha una previsió per a la retirada aquestos materials dels centres educatius.
 Compromís per Alzira vol saber si la Conselleria d’Educació té realitzada la seua avaluació de riscos laborals en els centres educatius d’Alzira i si en el mateix estan localitzades i correctament senyalitzades les instal·lacions que puguen tindre amiant, i el procediment que s’ha de seguir en cas de manipulació o reparació.
Compromís per Alzira desitja la recuperació del menor ferit que encara està hospitalitzat així com la dels altres dos involucrats en l’accident i que la Conselleria d’Educació done una resposta ràpida davant aquest accident.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada