dilluns, 10 de desembre del 2012

COMPROMÍS PER ALZIRA RECLAMA MANTENIR EL PRESUPOST PER AL SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA


A partir de l’1 de gener de 2013, les persones majors i dependents hauran d’enfrontar-se en solitari a les despeses de sosteniment d’aquest servei essencial

A partir de l’1 de gener del 2013, més de mig milió de persones majors en situació de fragilitat, entre les que es troben molts conveïns d´alzira, podrien deixar de rebre un servei essencial per la seua permanència i seguretat a la llar, de no ser que les administracions locals, puguen assumir les despeses derivades d’una nova retallada als serveis i prestacions que fins fa poc venien rebent les persones majors i dependents.
Fins ara, el Programa de Teleassistència Domiciliària es venia realitzant a través d’un conveni subscrit amb l’IMSERSO i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), al que es venien afegint les corporacions locals a través de Convenis específics de col·laboració per aplicar aquest programa als seus respectius àmbits territorials. En aquest cas, el 65% dels fons destinats als programes de Teleassistència procedien del citat Conveni, i les corporacions locals només havien d’afegir la resta: Un 35%.
El passat mes d’Octubre, les més de cinc mil entitats locals acollides al Conveni IMSERSO-FEMP, foren informades que, a partir de l’1 de gener de 2013, hauran d’enfrontar-se en solitari a les despeses de sosteniment d’aquest servei essencial per a les persones majors, i moltes persones dependents.
Aquesta retallada, que no li suposava al govern de l’Estat una gran despesa doncs no arribava als trenta milions d’euros anuals, sí que representa per aquests col·lectius un gran greuge, al que cal sumar totes les mesures anteriors que també han anat situant els nostres majors i dependents (i a les seues famílies) en una gravíssima situació al límit moltes vegades de l’exclusió social.
A més, molts Ajuntaments no podran fer-se càrrec de la totalitat de la despesa, donada la conjuntura econòmica desfavorable que els ofega, perillant per tant, el manteniment del servei de Teleassistència. Ja hi ha entitats locals que han anunciat una taxa per a les persones que utilitzen aquest servei.
Segons el portaveu de Compromis per Alzira, Paco Gimeno, els majors, les persones en situació de dependència o discapacitat, no poden seguir acumulant retallades a les prestacions que venien percebent i a les que, per una altra banda, tenen dret.
Compromís per Alzira ha presentat una moció per a exigir al govern de l’Estat que renove el Conveni entre l’IMSERSO i la FEMP que possibilite mantenir el servei de Teleassistència, mantenint als Pressupostos generals de l’Estat les assignacions pressupostàries necessàries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada