dilluns, 26 de novembre del 2012

TRES GUÀRDIES CIVILS DE LA CASA QUARTER DE CULLERA SORPRESOS PER MANIPULAR ELS COMPTADORS DE LLUM DELS SEUS DOMICILIS


Els agents han acceptat una sanció econòmica per a evitar un juí per un delicte d’estafa

Una inspecció tècnica de l’empresa Iberdrola, va confirmar que les quantitats que es van pagar en els últims mesos ascendien a tan sols 10 euros mentres que la mitjana del que abonen la resta de les 19 vivendes pot estar entre els 60 i els 80 euros mensuals.
Un dels guàrdies civils de la casa quarter de Cullera veient l’import que havia de pagar durant uns quants mesos, va decidir acudir als comptadors per a comprovar si el consum de la resta dels seus companys era semblant. Després d’analitzar els mesuradors dilluns passat, es va poder comprovar que havien sigut manipulats per mitjà del canvi de posició dels cables, la qual cosa ralentitza el moviment de la roda que calcula el consum. Així que va decidir posar-ho en coneixement de la resta i van sol·licitar el requeriment d’una inspecció tècnica a l’empresa Iberdrola.
Després de la visita a la casa quarter de Cullera, els tècnics d’Iberdrola van canviar els comptadors manipulats per altres digitals per a evitar qualsevol tipus de frau. Segons Iberdrola, en un dels casos les presumptes irregularitats es portaven produint des de 2009. En els altres dos, eren d’un any.
Per a cobrar el deute, Iberdrola tenia dos vies: l’administrativa, per la que els responsables havien de comprometre’s per escrit a pagar un any de llum a la màxima potència (la qual cosa ascendix a més de 1.000 euros); o la judicial, que suposaria una denúncia per part de l’empresa.
En els tres casos denunciats s’ha optat per pagar estes quantitats de diners.
Per ara estos agents no han rebut sanció disciplinària pels fets.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada