dissabte, 17 de novembre del 2012

MÉS DE 300 VEÏNS I VEÏNES DE POBLES PRÒXIMS A LA LÍNIA 1 DE METROVALÈNCIA HAN PARTICIPAT EN LA MARXA PER REIVINDICAR EL MANTENIMENT I MILLORA D´AQUESTA LÍNEA




Més de 300 veïns i veïnes de Picassent, Alginet, Carlet, Benimodo, l'Alcúdia, Castelló de la Ribera i altres pobles travessats o pròxims a la línia 1 de Metrovalència han participat aquest dissabte en la Marxa en tren organitzada per Compromís per reivindicar el manteniment i millora d'aquesta línia.
Els participants han anant pujant al tren en els seus respectius pobles des de Picassent fins a Castelló, on un nodrit grup de veïns estava esperant l'arribada d'aquest tren reivindicatiu.
Tot seguit s'han traslladat en manifestació pels carrers del poble fins a la Plaça de l'Ajuntament on s'ha procedit a llegir el manifest reivindicatiu. En la marxa ha participat l'alcalde d'Alginet, Jesús Boluda i regidors de Picassent, Artur Hernández, de Carlet, Maria Josep Ortega, de Benimodo, Pau Armengol, de l'Alcúdia, Paco Sanz, de Gavarda, Mariam Varea o Castelló de la Ribera, Moisés Vizcaino.
El manifest denuncia que el passat 1 de febrer la Generalitat va procedir a eliminar un total de 7 trens en dies laborables, cinc d’eixida –a les 6:06, 7:13, 7:57, 15:27 i 21:28- i dos de tornada - a les 13:54 i 19:56-, també denuncien el fet de que les tarifes hagen augmentat dues vegades durant els últims 10 mesos i s'haja suprimit la targeta mensual jove que suposava una reducció d'un 25% en la tarifa normal. Aquests augments han anat acompanyats d'una reducció de la qualitat, pel que fa als compromisos de puntualitat, de neteja de trens i estacions o d'atenció a reclamacions.
Segons el portaveu de Compromís per l´Alcudia, Paco Sanz, malgrat els anuncis d’inversions milionàries en la línia i les promeses de modernització, la realitat ha sigut un abandonament progressiu amb pèrdua de serveis, de qualitat i augment brutal de les tarifes. “Hem vist com es pot arribar en l'AVE en 95 minuts a Madrid, a 350 km de distància, però per arribar dels pobles de la Ribera a València, es tarda entre 45 i 70 minuts, pràcticament igual que fa 50 anys”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada