dilluns, 19 de novembre del 2012

PSOE D’ALZIRA SOL·LICITA AL GOVERN VALENCIÀ QUE TORNE A PARATS I PENSIONISTES LES QUANTITATS ABONADES DE MÉS EN ELS MEDICAMENTS



La secretària General dels socialistes alzirenys, Isabel Aguilar, manifesta que El Govern del Partit Popular propina un nou colp a les rendes més dèbils amb el copagament farmacèutic: " La dreta d’aquest país intenta convertir la sanitat en un negoci en què no s’atén a ciutadans, sinó a clients".
Aguilar afirma que els socialistes d´Alzira estan en contra que el Govern del Sr. Rajoy impose un impost a la malaltia amb què pretén recaptar diners de pacients, malalts crònics, pensionistes i classes mitjanes, amb l’agreujant de que és una mesura d’estalvi irreal.
La responsable socialista considera que la posada en marxa del copagament farmacèutic ha sigut en precari, “hi ha una gran incertesa en esta mesura en pacients i professionals sanitaris i tampoc estan clars els reembossaments quan se superen els límits aplicats en la llei”.
Segons Aguilar per al Govern de Rajoy els arguments del copagament i del medicamentàs es basen en el fet que el sistema de salut és car i insostenible, i mentixen. “Espanya compta amb un dels sistemes més barats segons els informes de l’OCDE i el nostre gasto sanitari en funció del PIB és més baix que la mitjana de molts països del nostre entorn”.
La reforma sanitària que està duent a terme el Partit Popular desmantella el sistema nacional de salut i trenca amb el principi d’igualtat garantit per la Constitució Espanyola i pel nostre estatut d’Autonomia”, afirma Aguilar.

La secretària General dels socialistes d´Alzira manifesta que El Govern de Rajoy ha trencat sense contemplacions el model del Sistema Nacional de Salut, que ja ara ja no és universal, ni equitatiu, ni accessible, ni gratuït. “Ha posat en marxa un canvi de model que ataca els ciutadans més dèbils, penalitza a què està malalt i discrimina les persones en funció de ser o no assegurats”.
Aguilar afirma que el Partit Popular era conscient de les dificultats que tindria per a tornar els diners del copagament, ja que no estan pagant a ningú, però va decidir seguir amb les seues mentides i amb el seu afany de recaptar a costa dels més necessitats.
Segons Aguilar El Govern del Sr. Rajoy es va comprometre que als 3 mesos pagarien el copagament als més de 210.000 pensionistes valencians entre els que es troben els pensionistes d’Alzira.
La dirigent socialista anuncia que el grup municipal presentarà una moció perquè es tracte en el pròxim ple i que l’Ajuntament d’Alzira s’acorde instar al Consell a què torne immediatament als pensionistes i parats les quantitats que han abonat de més en els medicaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada