dimarts, 20 de novembre del 2012

L’AJUNTAMENT D’ALGEMESÍ I EL CENTRE DE SALUT DE LA RIBERA INICIEN UNA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE CÒLON


La regidoria de Sanitat, junt amb el Centre de Salut Pública del departament de salut de la Ribera, ha dut a terme la segona campanya de prevenció del càncer de colom.
L’edil de l’àrea, Enrique Ballester, junt amb el cap del departament de de Coloproctología de l’Hospital de la Ribera, José Vicente García Díaz, i el tècnic de Salut Pública, Asensio García, han explicat esta vesprada als assistents la necessitat de dur a terme anàlisis senzilles i no invasius a tots els veïns d’edats compreses entre els 50 i els 69 anys.
A més d’esta jornada informativa, el programa de prevenció inclou la realització d’anàlisi de sang oculta en excrements, una prova senzilla, no invasiva ni molesta per a qui se la realitza.
Des de mitjans de novembre fins al 12 de gener es remetrà a 6.220 ciutadans d’Algemesí la informació i els materials necessaris per a participar en el programa.
En la campanya duta a terme a Algemesí fa dos anys va participar el 37,8% de la població d’edats compreses entre els 50 i els 69 anys. Este tipus de càncer apareix en l’intestí gros o en el recte i ocupa el segon lloc en incidència.
Els estudis duts a terme mostren que estes revisions permeten rebaixar l’índex de mortalitat en un 30%.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada