dimarts, 20 de novembre del 2012

LA POLICIA LOCAL DE SUECA FORMA ELS JOVES SOBRE ELS PERILLS D'UNA CONDUCCIÓ IRRESPONSABLE


Les Jornades es centraran en els perills de l’alcohol a l’hora de conduir

La Policia Local de Sueca ha posat en marxa unes Jornades formatives, dins de la campanya de la Direcció General de Trànsit, Col·laboració i Prevenció, “Contra la indiferència i l’oblit”. Les jornades s’estan desenvolupant  la Casa de la Cultura i, encara que inicialment van dirigides a majors de 18 anys estudiants d’Educació Per a Adults (EPA), estan obertes també a tota aquella persona que desitge assistir i tinga interés a ampliar la seua informació respecte als temes que es tracten, o es mostre especialment sensibilitzada amb esta situació.
La temàtica general de totes estes xarrades girarà al voltant dels joves i els accidents de trànsit. “Els accidents són una lacra social a la qual podem fer front amb la prevenció i, sobre tot, amb formació i concienciació. Estes jornades que impartix la nostra Policia Local són molt interessants perquè, entre tots, ens concienciem i millorem la seguretat vial”, va assenyalar la regidora de Seguretat Ciudadana, Mª José Sarrió, qui va asistir a la primera de les xarrades oferida per l’inspector, Miguel Ferrando, i l’agent, Salvador Estornell. En ella es va informar, entre altres qüestions: sobre l’estadística actualitzada del nombre d’accidents de trànsit en població jove; sobre la presentació de Plans comunitaris i nacionals en prevenció de seguretat viària; i sobre la situació sociològica nacional i comunitària, que motiva l’adopció d’una sèrie de disposicions i normatives, les quals han aconseguit reduir substancialment el nombre de víctimes mortals en els últims anys. Esta circumstància pot extrapolar-se al nostre municipi, el qual ha vist també reduir les xifres d’accidents i de víctimes. L’objectiu principal d’esta iniciativa “és tractar de conscienciar els joves sobre una conducció responsable i sobre els greus riscos que pot ocasionar el no fer-ho”, ha explicat un dels policies locals que van impartir la xarrada d’ahir.
La pròxima jornada s’oferirà demà dimecres 21, de 17 a 18.30 hores, i en ella es tractarà la qüestió de com pot afectar, en funció del metabolisme de cada persona, l’alcohol a l’hora de conduir, i la seua relació amb els accidents de trànsit. Dilluns que ve 26 de novembre, s’abordarà la qüestió de les responsabilitats administratives, penals i civils derivades de lesions o mort com a conseqüència de l’accident. A esta jornada han confirmat la seua assistència les dos coordinadores d’Educació Viària d’este departament, Inés Reig i Amparo Doménech.
La metodologia de les jornades està basada en sistemes audiovisuals i documentació.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada