divendres, 23 de novembre del 2012

AL CEMENTERI D’ALGEMESÍ SE CELEBREN SOTERRARS A FOSQUES PER NO TENIR ALLUMENAT INTERIOR


 El Grup Municipl Més Algemesí ha presentat un moció per tal que l’Ajuntament done solució al problema que ell mateix ha creat i que està generant prou queixes. Enguany l’horari de tancament vespertí durant l’hivern és a les 18:30 (mitja hora després que abans). El problema, però, és que no existeix il·luminació en l’interior del cementeri i els soterrars que arriben a partir de les sis –aquells celebren la missa a les cinc.- es fan pràcticament a fosques.
Segons explicacions oferides en la Comissió Informativa la decisió d’ampliar l’horari es prengué de mutu acord amb els treballadors per tal d’evitar que els soterrars que se celebraven a les cinc de la vesprada arribaren fora d’horari.
Segons el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez, “Valorem i aplaudim aquesta mesura que millora el servei, però ens resulta incomprensible que aquesta decisió no vinga acompanyada de dotar al cementeri d’una mínima il·luminació interior. Els familiars i amics han de caminar darrere del cotxe fúnebre, donat que és l´única il·luminació existent i se celebra l’enterro amb la il·luminació que es pot. Resulta increïble que un acte tan emotiu i intens com soterrar a un familiar s’haja de fer a fosques o quasi”.
Segons Bermúdez, no és lògic que l’Ajuntament per evitar un problema en genere un altre. És lògic que si el cementiri està obert i és visitable que es pose llum. “La absència d’il·luminació a més d’una desconsideració per als qui enterren un difunt pot provocar caigudes i accidents. No es poden fer les coses a mitges i aquesta inexplicable decisió que el cementiri estiga obert quan es ja de nit i negar-se a posar-hi llum és una mostra més dels inexistents criteris de l’equip de govern a l’hora de prendre decisions i de la manca de reflexivitat que hi impera. Que si el cementiri està obert de nit ha de tenir llum és una cosa de sentit comú, no d’ideologia política. No creguem que resulte tan difícil d’entendre ni que resulte tan desgavellada com per no fer-li cas”.
Més Algemesí ha presentat un moció al respecte demanant que s’instal·le il·luminació interior al cementeri. Per tal d’obtenir el millor resultat amb el mínim cost possible proposem, per evitar tenir que fer canalitzacions i tirar línies d’electricitat, la instal·lació de fanals d’enllumenat públics autònoms, ecològics i autosuficients dotats de placa solar i/o aerogeneradors, bateria i regulador horari.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada